Kdo napsal knihu Talíř na míruLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Kdo napsal knihu Talíř na míru

Na knize pracovala celá skupina spisovatelů a kuchařů, více se o nich dozvíte zde:

Jan a Kateřina Kyselovi

“Původně to byl nápad, že s našimi kamarády společně vydáme pár zajimavých receptů. Když jsme ale viděli ten velký zájem a výsledky, museli jsme knihu přehodnotit, rozšířit a vtisknout ji nějaké poslání pro dnešní dobu.”

Mladá 4 členná rodina velmi nadšená do všeho, co vede ke zdravému a klidnému způsobu života a co má pro dnešní dobu smysl. Tvrdí o sobě, že jsou studenti přírodních a vesmírných zákonů. Čerpají hodně ze slovanské i orientální moudrosti, stejně jako z moderních studií dnešních vědců a lékařů. “Jo a jen tak mimochodem, ten název knihy lze číst i naopak.”

Služby, aktivity, publikace

Autoři online kurzů zdravého vaření - Více zde.
Tvůrci internetového receptáře - Zdravé recepty.
Pořadatelé a lektoři kurzů a akcí zdravého životního stylu - Více zde.
Pravidelní přispivatelé do časopisu Kvalitní život, Zrnění


Bob a Vendy Carrovi

Bob je jedním z nejzkušenějších učitelů zdravého životního
stylu světového formátu. Začal brzy, v roce 1970 v USA v tehdejším Kushi Institutu pod vedením mistra Michia Kushi. Později procestoval celý svět a vedl i velké vzdělávací centrum v Německu, měl vlastní společnost na výrobu tofu a nyní je častým hostem evropských i amerických akcí zdravého životního stylu.

Bob se téměř 50 let zabývá vztahem jídla k celkovému zdraví a to jak tělesnému, tak emočnímu i duševnímu. Mistrovsky ovládá diagnostiku člověka a principy přírodních a
vesmírných zákonů.

Pro nás je Bob živoucím důkazem, jaký blahodárný vliv má zdravý životní styl na člověka, v jeho věku bez náznaku únavy pracuje denně na poli a organizuje jeden seminář za druhým, vypěstuje obilí, hrách a zeleninu pro celou rodinu na zimu a ještě vás namasíruje, když jdete kolem.

Služby, aktivity, publikace

Ubytují a pohostí vás ve svém centru Wonder Full Life - Video - Web.
Bob diagnostikuje váš zdravotní stav a sestaví jídelníček - Více zde.
Masáže shiatsu - Více zde.


Dagmar Lužná

Velmi zkušená lektorka a konzultantka makrobiotiky s více než 30 letou praxí. Autorka řady úspěšných knih o zdravém vaření a čestný host pořadů Českého radiožurnálu Apatyka. Dagmar v současné době provozuje Studio Luna v Olomouci, kde můžete konzultovat svůj zdravotní stav nebo si nechat sestavit jídelníček jako prevenci proti civilizačním chorobám, stresu, nadváze apod.

Služby, aktivity, publikace

Autorka řady knih o zdravém vaření - Více zde.
Dagmar provede diagnózu nemocí a určí způsoby nápravy - Více zde.
Pořadatelka akcí zdravého životního stylu - Více zde.
Poslechnout si ji můžete v pořadu Českého rozhlasu - Více zde.


Zuzana Terešová

Velmi zkušená lektorka v oblastech makrobiotiky, energetické medicíny, diagnostiky, jógy, meditace, základy shiatsu, čínské medicíny a feng shui.

Jestli budete někdy v Praze, můžete zavítat do její restaurace BeMacroBio nebo využít služby osobních konzultací, lekcí vaření nebo cateringu. Nově má Zuzana v nabídce možnost studia online, přímo na stránkách bemacrobio.cz.

Služby, aktivity, publikace

Autorka online kurzů zdravého vaření - Více zde.
Lektorka Akademie léčivé výživy - Více zde.
Diagnóza nemocí s následným sestavením jídelníčku - Více zde.


Ota a Petra Reissov

Ota a Petra Reissovi se zabývají především výživou ve sportu a aktivním rodinném životě. Jsou autoři výtečné publikace Pečeme a vaříme s Reissovými, můžete využít možnosti sportovní konzultace, kde vám Ota s Petrou vyladí jídelníček doslova na míru pro vaši sportovní činnost. Jejich poznatky nezůstávají jen na úrovni teorie, ale v praxi fungují: Jejich dcera Jana Reissová má řadu medajlí v překážkovém běhu (mezi nimi i zlato v juniorech na Mistrovství Evropy). Můžete je také pozvat jako přednášející s tématy zdravé výživy, léčení vodou, výroby domácího kváskového chleba, tempehu a natta.

Služby, aktivity, publikace

Autoři publikací Pečeme a vaříme s Reissovími - Více zde, Ochočte si viry - Více zde.
Pořadatelé a lektoři akcí zdravého životního stylu - Více zde.
Spoluvýrobce pekárničky pro domácí kváskový chléb, ale i tempeh a natto - Více zde.
Hosté pořadu Dobré ráno - Video zde.


Honza a Klára Jíchovi

Klára a Honza mají 4 děti a to samo o sobě přináší do života spoustu inspirace. V knize Talíř na míru nám představili zdravá, vydatná a chutná a jednoduchá jídla pro aktivní rodiny. Dále je děti inspirují v jejich práci - Honza je ředitelem základní školy, která je svobodná, bez známkování a neuslyšíte tam zvonění, a Klára v té škole zrovna učí. Oba si užívají divadelní tvorbu nejen pro děti a Klára i Honza mají svou hudební kapelu. Když má někdo 4 děti, je samozřejmě také zkušený ve všem, co se točí kolem dětí, proto Klára pořádá kurzy pro budoucí i současné rodiče.

Služby, aktivity, publikace

Honza Jícha je autor řady publikací - Seznam knih


Lucie Beyerová

Energická Lucie je majitelka Bio restaurace zahrada v Teplicích, kde s úspěchem dokázala, že zdravé jídlo dobře chutná i vypadá.

Pravidelně pořádá kurzy zdravého vaření a v roce 2013 se stala osobností ústeckého kraje.

Služby, aktivity, publikace

Majitelka restaurace BioZahrada - Více zde.
Pořadatelka a lektorka kurzů nejen zdravého vaření - Více zde.
Host pořadu Sama doma - Video zde.

 


Jana Burešová

Jana je žena, která má vedle zpívání, tancování a potkávání se s přáteli velmi ráda přirozené a „udržitelné“ vaření a životní styl vůbec.

Ráda navazuje na tradice a obdivuje přírodu za její sílu a moudrost. Proto ráda používá lokální a sezónní suroviny a přizpůsobuje techniky vaření ročnímu období.

Služby, aktivity, publikace

(Nejen) kuchařské služby - Více zde.

 


Markéta Mikušíková

Markétu jsme poznali nejprve jako vynikající kuchařku a zahradici u ní doma ve Skryjích u Rakovníka na kurzech tesařiny z kulatiny nebo kosení, které pořádá její manžel Dan Mikušík. Její vaření bylo vždy vedeno v duchu: co nejvíce lokální - aneb co zahrada dá - a byl to vždy velechutný zážitek. Umění Markéty se evidentně rozkřiklo, a proto je v současné době kuchařkou ve zdravé restauraci v Novém Strašecí u Prahy.

Služby, aktivity, publikace

Kurzy přírodního životního stylu - Více zde.

 


Luboš a Šárka Hosnedlovi

Šárka a Luboš jsou manželé už 25 let a stále je baví společně tvořit a poznávat nové věci. Ke zdravému vaření je před 7 lety přivedly zdravotní potíže nejmladší dcery. Postupně se přidali i synové a změna stravy pro ně přestala být omezením a stala se součástí jejich životního stylu. V souvislosti s tím poznali a stále rádi poznávají spoustu zajímavých lidí. Oba se věnují i dalším oblastem, kde základem jsou svoboda a zodpovědnost – např. sebeřízenému vzdělávání. Šárku baví zkoumat různé alternativní metody léčení, Luboš se věnuje moderním metodám výuky jazyků. Velmi důležitá je pro ně rodina a jsou vděčni svým třem dětem, že si vzájemně mohou být neustálou inspirací. Rádi tráví čas v přírodě a četbou knih.

Služby, aktivity, publikace

Potřebujete–li radu s bezlepkovým vařením, případně stojíte-li o několikaletý bezlepkový kvásek, ozvěte se na mail sarkah(zavináč)cbox.cz.
Máte-li zájem, rádi se o své zkušenosti podělí. Pište na mail lubosh(zavináč)edpoint.cz.
Pokud se chcete naučit rychle a efektivně anglicky - Více zde


Elvira Decnop

Elvira odmalička vyrůstala kolem strýců, tetiček a přátel lektorujících zdravé vaření, a když se po střední škole rozhodovala, co dál dělat, zavítala právě k tetě a strýcovi do jejich výrobny zdravých produktů. Pekla a připracovala nejrůznější pochoutky, které poté prodávali na trhu v Amsterdamu. Několik let pak pracovala přímo v Amsterdamu ve zdravé výživě Deshima, kde denně radila lidem s výběrem a přípravou různých zdravých surovin. Je absolventkou Levelu I.,II. a III. v Kushi Institu v Amsterdamu. V současné době žije v Brně.

 

 

 


Lada Horáková

Je bývalá lékárnice, kterou již od studií zajímalo vše, co souvisí se stravou a jejím vlivem na zdraví a nemoc člověka. Po 15 letech praxe v lékárně otevřela v Polici nad Metují obchod se zdravou výživou. Následovalo množství přečtených a nastudovaných knih, přednášek, kurzů, hodin vaření a zkoušení. Z výživových, léčebných a diagnostických směrů a technik ji nejvíce ovlivnila makrobiotika, tradiční čínská medicína a shiatsu. Sama na sobě vyzkoušela, jak velký význam má vhodně zvolená strava založená na základních potravinách, pohyb a mysl. Ke svým koníčkům dále řadí sport a ruční práce. Má ráda život se vším, co k němu patří. Získané vědomosti a zkušenosti předává dál svým zákazníkům.

Služby, aktivity, publikace

Potřebujete–li radu jak s teorií tak vařením, ráda se o své zkušenosti podělí. Pište na mail lada.horakova71(zavináč)seznam.cz nebo zdravavyziva(zavináč)lekarnakuklik.cz.


Martin Falátek

Profesionální kuchař s dlouholetou praxí. Působil jako kuchař v restauraci Deshima v Amsterdamu a ve Zdravém životě v Brně. Nyní nabízí své služby jako kuchař na volné noze. Dokáže uvařit i na velkých akcích pro 100 a více lidí, má zkušenosti s “velkými hrnci a pádly místo vařeček”.

Nahoru