Ingredience
Jablečný kompot
- 4 jablka
- špetka soli
- 1 lžíce jablečného koncentrátu
- (případně 1 lžíce mirinu (rýžové víno na vaření) nebo trocha rýžového sirupu)
- špetka sušené nebo čerstvé BIO pomerančové kůry
- (zázvorová šťáva dle chuti – nemusí být)
Křupavé sypání
- půl šálku kupovaných ovesných vloček nebo půl šálku pražených ovesných vloček domácích (vyrobených tak, že se nejprve opraží celý oves a ten se poté navločkuje)
- 1-2 lžíce dýňových semínek
- 1-2 lžíce rýžového sirupu
Postup
- Jablka oloupeme a odstraníme z nich jádřinec.
- Připravíme si hrnec, do kterého naskládáme na kostky pokrájená jablka a zaprášíme špetkou soli a pomerančové kůry.
- Zalijeme jablečným koncentrátem a mirinem nebo sirupem a přivedeme k varu.
- Stáhneme plamen, přiklopíme a necháme dusit do požadované měkkosti – případně dolijeme trošku vody.
- Mezitím na pánvi jemně opražíme propláchnutá dýňová semínka a dáme je stranou do misky.
- Na horké pánvi na sucho opražíme i ovesné vločky. Když malinko zezlátnou a začnou vydávat příjemnou vůni, odstavíme je z plamene a vmícháme sirup. Pokud používáme domácí pražené ovesné vločky, pak pouze opražíme dýňová semínka, poté dáme na pánev hotové domácí vločky, přidáme sirup a pokračujeme bodem 7.
- Poté v ruce rozdrtíme semínka a smícháme je s vločkami.
- Hotová jablka naservírujeme do misek a zdobíme křupavými vločkami.
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host