Třetí čtvrtek v únoru
16. 2. 2017 od 17,00 do 19,30 hod
Elegantní, jednoduché a zároveň chutné. To je dobrý popis a pravá realita menu inspirovaného Itálií.
Čeká nás parádní tříchodové menu inspirováno italskou kuchyní. Naučíme se na něm, jak zvládnout v pohodě a klidu připravit i pestřejší talíř.
Minestrone
Italsky znamená „velká polévka“. Může být tak velká, jak si kdo přeje - se spoustou sezónní zeleniny, fazolemi a když přidáme i těstoviny či rýži, poslouží jako hlavní chod.
Pasta pesto
Přizpůsobili jsme tradiční italské pesto alla genovese našim podmínkám – a povedlo se! Můžete ho dělat ve spoustě variant hlavní ingredience! Plnou chuť má i bez jediné špetky sýra.
Blanšírovaný daikon s mrkví.
Salát může být i lehce uvařený! Kombinace daikonu či vodnice s mrkví spolu krásně ladí a krátkým oblanšírováním získá více jemnosti a lépe se nám zažije.
Pickles dalle barbabietole
Řepa má tolik vlastní šťávy, že se dá kvasit jako zelí – nakrouhaná, promačkaná a pořádně zatížená. Čekejte kvašenou specialitku!
Hrušky na víně
Jemný a lehký dezert provoněný svitkem skořice. Připravit ho můžeme z červeného, bílého nebo dokonce rýžového vína!
Poznámka: Budeme vařit v makrobiotické kvalitě z rostlinných ingrediencí a dezert budeme sladit s použitím vyvážených sladidel jako je slad a obilný sirup.
Přijeďte prosím zhruba o 5-10 minut dříve, ať co nejvíce využijeme společný prostor a čas.
17:00 - 17:30 Zahájení a teorie. Budeme si povídat o tom, proč je vůbec důležité jíst zdravě a jak to člověk může začít praktikovat.
17:30 - 19:15 Praktická ukázka vaření. Kateřina bude vařit, vy se budete dívat a ochutnávat. Tady budeme vyvracet mýty a všichni zjistíme, že zdravé jídlo chutná báječně a navíc nám je po něm dobře!
19:15 - 19:30 Až všechno uvaříme a ochutnáme, naše setkání oficiálně končí. Můžete se mě poté na něco zeptat a ráda také uslyším váš komentář k jídlu a k celému kurzu.
Bude upřesněno