Petra a Ota Reissovi
Ota a Petra Reissovi jsou oba aktivní sportovci a jejich dcera, Jana Reissová, se věnuje sportu dokonce profesionálně - účastní se mistrovství Evropy i světa v běhu a má vynikající výsledky. To vše na především rostlinné makrobiotické stravě, kterou zná odmalička z domova od svých rodičů. Ota a Petra jsou v České republice známí svým převratným pohledem na stravu a podíl vody v ní. Zjistili, že proto, aby byl dospělý člověk v dobré kondici a schopen pravidelné fyzické zátěže (např. právě vrcholového sportu, jako jejich dcera), je nutné se zaměřit na to, aby jídlo, které jíme, bylo i strukturově pevnější, aby vytvářelo pevné, ale zároveň pružné svalstvo. Ve svých kurzech se dále věnují domácí výrobě kváskového chleba bez kůrky - jelikož kůrka je tím, co nás na chlebu poškozuje - způsobuje vysychání našich tkání - dále výrobě domácího tempehu a natta, vynikajícího zdroje velmi důležitého vitaminu K2, který je nutný ke správnému vstřebávání vápníku.
Ota a Petra pořádají různé kurzy a semináře na zajímavá témata, mezi nimi:
- Pečení tradičního kváskového chleba od A do Z
- Léčení vodou (otužování, studené obklady,…)
- Výroba domácího natta a tempehu
- Základní kurz makrobiotického životního stylu
Pokud je chcete poznat blíže již nyní, zde je záznam z Dobrého rána: