Čtvrtek
23. 2. 2017 od 17,00 do 19,30 hod
Restaurace Vegoš
Dlouhá 211, Uherské Hradiště (mapa)
Bývalá restaurace "Na Baště"
Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatické zařazení do seznamu" and make sure the selected lists are enabled
Přípravu této SUSHI jsem se učila u japonské lektorky Tomoko Amano z Kushi Institutu v Tokiu a také u Karin Baank z Amsterdamu. Chtěla bych vám představit jejich pohled na zdravou kuchyni.
Tentorkát nás čeká opravdová hostina.
Sushi
Vyzkoušíme různé varianty balení sushi - maki, futomaki, nigiri, chirashi, temaki a uramaki.
Marinované pochoutky
Místo syrových ryb nás v sushi čekají marinované pochoutky - tofu, tempeh, seitan, houbičky shiitaké, Každá má něco do sebe, tak si stačí jen vybrat své vlastní favority na vaši párty. Anebo je připravíte všechny?
Zeleninové variace
Jaký bude váš favorit zeleniny do sushi? Kimpira, blanšírovaná nebo syrová?
Omáčky čili dipy
Sushi je zabalené, blíží se do pusy... ale smočí-li se po cestě ještě v jedné z několika variant omáčky, bude to teprve ten opravdový zážitek.
Gari
Nakládaný zázvor, japonsky gari, je oblíbeným doplňkem každé sushi párty. Jeho ostrá chuť je společně s jemnou chutí rýže neodolatelná.
Shoyu bouillon
Tato polévka dokonale připraví naše zažívání na nastávající sushi párty! Houbičky shiitaké, ředkev daikon a zázvorová šťáva nám pomohou ztrávit olej a cítit se po jídle lehce.
Amazaké puding
Až se dozvíte, z čeho že se dělá něco tak neuvěřitelně sladkého jako je amazaké, možná vám zůstane rozum stát. Ale to nevadí. Na vychutnání dezertu ho stejně nepotřebujete. Amazaké puding je jeden z vůbec nejsladších dezertů, co znám. Myslím, že ho budete mít rádi...
Poznámka: Budeme vařit v makrobiotické kvalitě z rostlinných ingrediencí a dezert budeme sladit s použitím vyvážených sladidel jako je slad a obilný sirup.
Přijeďte prosím zhruba o 5-10 minut dříve, ať co nejvíce využijeme společný prostor a čas.
17:00 - 17:30 Zahájení a trocha teorie.
17:30 - 19:15 Praktická ukázka vaření. Kateřina bude vařit, vy se budete dívat a ochutnávat. Tady budeme vyvracet mýty a všichni zjistíme, že zdravé jídlo chutná báječně a navíc nám je po něm dobře!
19:15 - 19:30 Až všechno uvaříme a ochutnáme, naše setkání oficiálně končí. Pokud budete mít nějaké otázky, právě v tuto dobu na ně bude prostor.
Restaurace Vegoš
Dlouhá 211, Uherské Hradiště.
Je to kousek od Mariánského náměstí na křižovatce za zdravou výživou Krajinka. Dříve to bývala Restaurace na Baště.