Živé akce : SUSHI párty 23.2.2017Logo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz
Živá akce

SUSHI párty 23.2.2017

Úroveň: Kategorie:
Základní informace
Termín

Čtvrtek
23. 2. 2017 od 17,00 do 19,30 hod

Místo

Restaurace Vegoš
Dlouhá 211, Uherské Hradiště (mapa)
Bývalá restaurace "Na Baště"

Na tuto akci se již nezle přihlásit

Kompletní sushi párty
Připravena ohromit jakékoli hosty
Uramaki
Uramaki nebo také californian roll vymysleli v Americe pro ty, kdo měli neradi řasu nori... takhle není vidět!
Amazaké puding
Tento dezert máte hotový za 10 minut, ale vzpomínat na něj budete dlouho.
Shoyu bouillon
Univerzální polévka – podle toho, co do ní dáte, může být buď čistící nebo posilující či uvolňující. Stačí si vybrat.
Chirashi sushi
Takzvaný sushi salát – zkrátka sushi v misce, bez řasy nori. Ideální řešení pro ty, kdo těm řasám pořád ještě moc nevěří.

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatické zařazení do seznamu" and make sure the selected lists are enabled

Přípravu této SUSHI jsem se učila u japonské lektorky Tomoko Amano z Kushi Institutu v Tokiu a také u Karin Baank z Amsterdamu. Chtěla bych vám představit jejich pohled na zdravou kuchyni.

Co budeme vařit?

Tentorkát nás čeká opravdová hostina.

Hlavní chod

SushiSushi
Vyzkoušíme různé varianty balení sushi - maki, futomaki, nigiri, chirashi, temaki a uramaki.

Tofu, tempeh, seitanMarinované pochoutky
Místo syrových ryb nás v sushi čekají marinované pochoutky - tofu, tempeh, seitan, houbičky shiitaké, Každá má něco do sebe, tak si stačí jen vybrat své vlastní favority na vaši párty. Anebo je připravíte všechny?

Zeleninové variace
Jaký bude váš favorit zeleniny do sushi? Kimpira, blanšírovaná nebo syrová?


OmáčkyOmáčky čili dipy
Sushi je zabalené, blíží se do pusy... ale smočí-li se po cestě ještě v jedné z několika variant omáčky, bude to teprve ten opravdový zážitek.

GariGari
Nakládaný zázvor, japonsky gari, je oblíbeným doplňkem každé sushi párty. Jeho ostrá chuť je společně s jemnou chutí rýže neodolatelná.


 Polévka

Shoyu bouillonShoyu bouillon
Tato polévka dokonale připraví naše zažívání na nastávající sushi párty! Houbičky shiitaké, ředkev daikon a zázvorová šťáva nám pomohou ztrávit olej a cítit se po jídle lehce.


Dezert

AmazakeAmazaké puding
Až se dozvíte, z čeho že se dělá něco tak neuvěřitelně sladkého jako je amazaké, možná vám zůstane rozum stát. Ale to nevadí. Na vychutnání dezertu ho stejně nepotřebujete. Amazaké puding je jeden z vůbec nejsladších dezertů, co znám. Myslím, že ho budete mít rádi...

Poznámka: Budeme vařit v makrobiotické kvalitě z rostlinných ingrediencí a dezert budeme sladit s použitím vyvážených sladidel jako je slad a obilný sirup.

Průběh kurzu

Na kurzu dostanete

  • Přehledné studijní materiály se všemi recepty i postupy.
  • Malou porci jídla na ochutnání: polévka, hlavní chod i dezert.

Program

Přijeďte prosím zhruba o 5-10 minut dříve, ať co nejvíce využijeme společný prostor a čas.
17:00 - 17:30 Zahájení a trocha teorie.
17:30 - 19:15 Praktická ukázka vaření. Kateřina bude vařit, vy se budete dívat a ochutnávat. Tady budeme vyvracet mýty a všichni zjistíme, že zdravé jídlo chutná báječně a navíc nám je po něm dobře!
19:15 - 19:30 Až všechno uvaříme a ochutnáme, naše setkání oficiálně končí. Pokud budete mít nějaké otázky, právě v tuto dobu na ně bude prostor.

S sebou si prosím vezměte

  • Dobrou náladu a otevřenou mysl.
  • Můžete si vzít psací potřeby a sešit na poznámky, ale asi to nebude úplně nutné, protože dostanete studijní materiály, kde jsem pro vás všechny recepty i postupy sepsala.

Místo konání

Restaurace Vegoš
Dlouhá 211, Uherské Hradiště.

Je to kousek od Mariánského náměstí na křižovatce za zdravou výživou Krajinka. Dříve to bývala Restaurace na Baště.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nahoru