V sobotu
9. března 2019 od 10,00 do 18,00 hod
Výuková kuchyně SKUTEČ
V. Nováka 5, 539 73 Skuteč (mapa)
Jsme v centru republiky
Příjezd z Prahy za 1 hod 51 min
Příjezd z Brna za 1 hod 44 min
Ukázat jak se k nám dostanete
Na tomto kurzu se naučíte sestavit, připravit a podat zdravé jídlo tak, aby byl výsledkem zážitek, na který budou strávníci dlouho vzpomínat. Přitom zároveň budeme tvořit taková jídla, která jsou vyvážená a zdravá. Když na jednom talíři propojíme tyto dva aspekty - přitažlivost jak vizuální tak chuťovou na straně jedné a zároveň zdraví na straně druhé, je výsledkem moderní kuchyně, která může potěšit každého strávníka a také ho inspirovat k pozitivním změnám třeba i u něj doma.
Kurz probíhá v naší výukové kuchyni formou živé ukázky. Budeme připravovat stejné množství porcí jako bude účastníků, takže snídejte skromně, jídla bude dostatek.
Na úvod se společně podíváme krátce na teorii, ve které se dozvíte co dělá jídlo zážitkem. Řekneme si něco o chutích, konzistenci, náboji, kontrastu i stylu podávání a okrajově také zmíníme i možnosti přípravy slavnostní tabule a etiketu stolování. Představíme si základní rozdíly v zimním a letním způsobu skládání menu a slavnostních stolů.
V rámci tohoto kurzu absolvujete celkem 3 lekce vaření, které vám pootevřou dvířka do nového rozměru zdravé kuchyně:
1 LEKEC: Čtyřchodové slavnostní menu
Začíná se předkrmem, poté následuje polévka, hlavní jídlo a salát.
2 LEKCE: Kondimenty ve zdravé kuchyni
Jak už nejspíš víte, silné chutě na naše talíře přináší především nejrůznější kondimenty, těm se tedy budeme věnovat velmi podrobně. Připravíme si desítky variací omáček, zálivek, chuťovek z mořských řas, zeleniny i luštěnin. Budeme pracovat s různými chutěmi od hořkých tónů, přes slané, sladké, kyselé i pikantní. Všechny tyto malé delikatesy se naučíme zakomponovat do hlavních jídel tak, aby je dobře a zdravě vyvážily.
3 LEKCE: Slavnostní raut formou švédského stolu
Vezmeme kondimenty z předchozí lekce a zapojíme je do skutečného slavnostního stolu. Připravíme krokety, řízečky, různé omáčky a zeleninové speciality, které zaujmou jak chutí, vzhledem i konzistencí.
Jídlo jíme všemi smysly a jednou z důležitých dovedností dobrého kuchaře je umět jídlo vkusně naservírovat, aby byl strávník potěšen ještě před tím, než ochutná. Na tomto kurzu se budeme věnovat i této disciplíně a naučíme se zásady, které je dobré vědět. Možná to bude znít jako nadsázka, ale lákavý vzhled jídla stimuluje celé naše trávení již před tím, než se pustíme do jídla. Pokud se na jídlo budeme těšit a bude se nám líbit, budeme také produkovat více slin a silnějších zažívacích šťáv a budeme schopni jej lépe strávit.
Na kurzu dostanete přehledné studijní materiály, které vás budou stále provázet při skladně
Kurz je určen pro profesionální šéfkuchaře, provozní, majitelé hotelů a restaurací, kteří chtějí rozšířit svou nabídku o zdravou kuchyni. Je také vhodný pro všechny gurmány, i běžné zdravé rodinné vaření, nebo vaření pro návštěvy.
Konečná cena kurzu včetně všech výše jmenovaných součástí je 2 000 Kč. Pro závaznou registraci stačí uhradit zálohu 1000 Kč.
Registraci můžete provést vpravo nahoře na této stránce, případně telefonicky na tel. 499 599 524, nebo emailem rodina (zavináč) kyselove.cz.
Všechny ceny jsou kompletní, včetně tištěných studijních materiálů a online sekce.