Hrušky jsou sladší než jablka, takže dokáží uspokojit silnější touhu po sladké chuti. Hrušně obecně rostou více do výšky, oproti jabloním, které rostou do kulata, do šířky. Proto jsou hrušky ještě více uvolňující než jablka a obsahují více koncentrovanou sladkou chuť.
Jogurtem celý dezert dostává svěžejší podobu a ořechy dodávají vydatnost.
Porce
2 osoby
Suroviny
- 2 hrušky
- 2 lžíce rostlinného jogurtu, já používám Sojade, ale pokud umíte domácí, je to ještě lepší
- pár špetek skořice
- 2 lžíce lehce opražených vlašských ořechů
Postup
- Hrušky oloupeme (pokud jsou v bio kvalitě, schováme si slupky na delikátní hruškový čaj).
- Rozkrájíme je na čtvrtiny a vykrojíme jadřince.
- Restujeme je s pár zrnky soli a skořicí několik minut bez podlévání.
- (Nyní můžeme případně přidat obilný sirup, pokud potřebujeme dezert sladší, například pro návštěvu.)
- Orestované hrušky vložíme do poháru a zalijeme jogurtem smíchaným s troškou vody. Sypeme trochou skořice a zdobíme opraženými ořechy.
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host