Typické domácí ovesné sušenky. Jsou bez mouky a zároveň pěkně drží tvar.
Energie
Jako každé sušenky, jsou i tyto zkrátka pečené a vysušené. Mohou tedy způsobit tvrdší ramena a možná i náladu, pokud je však vyrovnáme dostatkem pohybu na čerstvém vzduchu, nemusíme mít obavy jednou za čas si je dopřát.
Porce
cca 30 ks
Ingredience
- 3 šálky pražených ovesných vloček
- ½ šálku vyloupaných vlašských ořechů, trochu pokrájených
- ½ šálku rozinek, také pokrájených
- pár špetek čisté namleté vanilky
- špetka soli
- cca 1 lžička BIO kypřícího prášku
- ½ - ¾ šálku rýžového či pšeničného sirupu
- cca ¼ šálku oleje
Postup
- V míse smícháme ovesné vločky, ořechy, rozinky, vanilku, prášek do pečení, sůl.
- Odměříme sirup a olej, společně promícháme a vlijeme do suchých ingrediencí.
- Pokud je to třeba, přidáme cca 2 lžíce vody.
- Plech potřeme olejem.
- Tvoříme sušenky a klademe je na plech.
- Pečeme při 165 stupních cca 10-20 minut.
Variace
Místo vanilky můžeme použít např. skořici či citronovou kůru.
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host