Jemná a zahřívající polévka

SUROVINY
- troška kvalitního rostlinného oleje dle výběru
- 1 červená řepa
- 2 bobkové listy
- pár kuliček nového koření
- směs oblíbených bylin a koření, případně würzl nebo solčanka s mořskou solí nebo jiné
- sůl dle chuti
- cca ½ šálku červené čočky
- 4 lžíce jogurtu Sojade na servírování
- zelená posypka na servírování
- asi 1 litr vody nebo zeleninového vývaru

RECEPT
- Červenou čočku uvaříme do měkka v běžném hrnci (můžeme použít řasu wakame).
- Dáme vařit vývar nebo vodu společně s novým kořením a bobkovým listem.
- Červenou řepu nakrájíme na sirčičky a připravíme ji technikou kinpira na oleji.
- Nakonec servírujeme se zelenou posypkou a lžící rostlinného jogurtu (např. Sojade), nebo smetany.
Video v kurzuLuštěniny Čočka
Video v kurzuLuštěninyPříprava luštěnin
Video v kurzuLuštěniny Vařená v běžném hrnci
Video v kurzuSushi párty Kimpira
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host