Dýňová polévka značky LUXUS. Předpokladem k úspěchu je vynikající sladká dýně.

SUROVINY
Zelená nebo stříbrná, případně oranžová dýně hokkaido, mořská sůl, voda.

RECEPT
Zelená a stříbrná dýně bývá většinou o poznání sladší než oranžová varianta, můžete to sami vyzkoušet.
- Pokud používáme zelenou či stříbrnou, kvůli barvě polévky je třeba je oloupat. (Slupku schováme na kondiment či do vývaru.)
- Na kostky nakrájenou dýni dáme do hrnce spolu s malým množstvím vody a solí na celou polévku a dusíme do měkka.
- Mezitím si v jiném hrnci ohřejeme zbytek vody na polévku.
- Změklou dýni buď jen rozšťoucháme šťouchadlem anebo přepasírujeme přes pasírovač či síto.
- Doředíme vřelou vodou na libovolnou konzistenci, případně ještě ohřejeme (pokud se dýně moc zchladila pasírováním) a podáváme ozdobenou zelenou posypkou. Pokud chceme, přidáme i krutony z kváskového chleba.
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host