Lehký koláč, ve kterém zužitkujete zbytek z domácího mandlového mléka.

SUROVINY
Tento koláč jsme dělali minulý rok na Vánoce. Je to dávno a lísteček s receptem se mi zatoulal kdovíkde. Škoda. Pamatuji si, že byl moc dobrý :) !
Takže se budu snažit vzpomínat:
- 2 šálky mandlové drti, která nám zbyla po filtrování domácího mandlového mléka
- 2 šálky mouky - kombinace bílé rýžové a celozrnné pšeničné půl na půl je fajn
- 1 šálek sladu nebo sirupu
- trocha skořice
- trocha kakaa - záleží na vás, jak moc intenzivní čokoládovou barvu chcete
- špetka soli
- 1 lžíce BIO kypřícího prášku
- 1/2 šálku vody
- hrušky

RECEPT
- Smícháme mandlovou drť, mouku, skořici, kakao, sůl a kypřící prášek. Poté přidáme sirup nebo slad a půl šálku vody.
- Vymažeme si olejem plech nebo koláčovou formu a těsto do plechu nebo formy vylijeme.
- Poklademe oloupanými hruškami rozkrájenými na čtvrtky.
- Pečeme při 165 stupních asi 40 minut.
- Necháme chvilku pochladnout, poté krájíme kousky a užíváme si svou dezertní chvíli.
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host