Jeden z dezertů, který si jednoduše připravíte po absolvování online kurzu dezerty!
SUROVINY
Korpus: 2 dávky těsta na základní sladký mačkaný korpus, ale já jsem tentokrát 2 šálky z použité mouky nahradila ořechovou drtí z výroby mandlovo-lískooříškového mléka
Krém: velká sklenice (720g) kupovaného amasaké
Jablka: pokrájená jablka, skořice
Horní "glazura": mošt s kuzu
RECEPT
Korpus
Připravíme si těsto, namačkáme ho na vymazaný plech a pečeme cca 15 minut na 165 stupňů.
Video v kurzuDezerty Základní mačkaný korpus
Krém
Na upečené těsto rozetřeme amasaké.
Jablka
Na amasaké klademe hezky nakrájená jablka, která poté posypeme skořicí.
Celý koláč vrátíme do trouby na stejnou teplotu na cca 20-25 minut.
Horní "glazura"
Uvaříme hustší jablečný koncetrát s kuzu, který i více osladíme.
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host