Kaštany jsou tak sladké a vydatné, že dělají z této snídaně úplnou slavnost. Moc jsme si to užili.
SUROVINY
Jahelná kaše: lehce namleté jáhly (jáhlové vločky), lehce pomletý ječmen (krupky), voda, mořská sůl
Pečené kaštany: kaštany
Blanšírovaný salát: mrkev, pórek, kapusta
Kvašená zelenina: libovolná kvašená zelenina
RECEPT
Jahelná kaše
Do studené vody dáme lehce pomleté jáhly a ječmen v libovolném poměru - my dali cca 3/4 dílu jáhle a 1/4 dílu ječmene. Pokud nemáte vločkovač, použijte vločky z obchodu. Vaříme zhruba ve 4 násobném množství vody se špetkou soli na kaši.
Video v kurzuObilovinyTechnika máčení a následné vaření Video v kurzuObilovinyTechnika vaření do studené vody Video v kurzuObilovinyPříprava kaší z vloček
Pečené kaštany
Kaštany nařízneme (aby nepukaly) a pečeme zhruba na 200 stupňů 15 minut. Poté vyndáme a loupeme a jíme nejlépe ještě teplé.
Kondimenty > Pečené kaštany
Blanšírovaný salát
Oblanšírujeme nejprve mrkev, pak kapustu a nakonec pórek. Můžeme lehce dochutit umeoctem či jablečným octem.
Zelenina > Blanšírování
Kvašená zelenina
Ke snídani podáváme libovolnou kvašenou zeleninu.
Kvašená zelenina > Recepty > Červené zelí
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host