Jahelná kaše s pečenými kaštany - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Jahelná kaše s pečenými kaštany

Jahelná kaše s pečenými kaštany
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Kaštany jsou tak sladké a vydatné, že dělají z této snídaně úplnou slavnost. Moc jsme si to užili.

Hrachový lusk

SUROVINY

Jahelná kaše: lehce namleté jáhly (jáhlové vločky), lehce pomletý ječmen (krupky), voda, mořská sůl

Pečené kaštany: kaštany

Blanšírovaný salát: mrkev, pórek, kapusta

Kvašená zelenina: libovolná kvašená zelenina

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
Hrnec

RECEPT

Jahelná kaše
Do studené vody dáme lehce pomleté jáhly a ječmen v libovolném poměru - my dali cca 3/4 dílu jáhle a 1/4 dílu ječmene. Pokud nemáte vločkovač, použijte vločky z obchodu. Vaříme zhruba ve 4 násobném množství vody se špetkou soli na kaši.

Video v kurzuObilovinyTechnika máčení a následné vaření Video v kurzuObilovinyTechnika vaření do studené vody Video v kurzuObilovinyPříprava kaší z vloček

Pečené kaštany
Kaštany nařízneme (aby nepukaly) a pečeme zhruba na 200 stupňů 15 minut. Poté vyndáme a loupeme a jíme nejlépe ještě teplé.

Kondimenty > Pečené kaštany

Blanšírovaný salát
Oblanšírujeme nejprve mrkev, pak kapustu a nakonec pórek. Můžeme lehce dochutit umeoctem či jablečným octem.

Zelenina > Krájení
Zelenina > Blanšírování

Kvašená zelenina
Ke snídani podáváme libovolnou kvašenou zeleninu.

Zelenina > Kvašení
Kvašená zelenina > Recepty > Červené zelí

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru