Někdy je zkrátka potřeba dát si snídani na sladko. Zde je jedna z podzimních variant, na které jsme si nedávno pochutnali. Její výhodou je mimo jiné i svižná příprava.
SUROVINY
Kaše: zbylá celozrnná rýže vařená s jáhlami, voda.
Jablečná/hrušková poleva: trocha slunečnicového oleje, jablka nebo hrušky dle chuti, skořice mletá, špetka mořské soli, (rýžový nebo pšeničný sirup - je-li vám třeba dosladit), (rozinky - pro více sladké chuti), arrowroot či kuzu na zahuštění.
Pražená semínka: kombinace slunečnice a dýňových semínek, případně lze použít např. vlašské nebo lískové ořechy či mandle pro bohatší chuť
RECEPT
Kaše
Ze zbylého obilí připravíme jednoduchým rozvařením kaši.
Jablečná/hrušková poleva
- Na oleji orestujeme jablka nebo hrušky, po chvíli přidáme skořici a dále restujeme.
- Přidáme rozinky a sirup, pokud chceme a podlijeme vodou.
- Zahustíme arrowrootem nebo kuzu, ještě chvilku povaříme a poté vypneme a podáváme s kaší.
V postatě použijeme recept jako na Dušené hrušky, ale použijeme olej a nakonec podléváme a zahušťujeme.
Video v kurzuDezerty Dušené hrušky s jogurtem Video v kurzuDezerty Mošt s kurzu
Pražená semínka
Ke kaši podáváme lehce opražená semínka nebo ořechy.
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host