Kvašené ředkvičky - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Kvašené ředkvičky

Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Celé kvašené ředkvičky milují snad všechny děti, co znám. Jednu dobu jsem dělávala každý týden kvašenou zeleninu pro přátele, a vždycky, když jsem z batohu vytáhla kvašené ředkvičky, měly děti pusu od ucha k uchu a skákaly radostí.

Za jak dlouho

Kvasí zhruba 4-6 dní, záleží na okolní teplotě. Tyto ředkvičky nejlépe chutnají, když je necháme vykvasit a poté je máme alespoň 2-3 dny v chladu. Chuť se poté plně rozvine.

Porce

Záleží na množství ředkviček, které použijete.

Vlastnosti

Celé kvašené ředkvičky jsou osvěžující a šťavnaté a doporučuji naložit klidně i pár sklenic na zimu, kdy se obecně šťavnatých zelenin nedostává a mohou přijít k chuti a být vítaným zpestřením.

Hrachový lusk

SUROVINY

  • celé ředkvičky – i s ocáskem – kořínkem
  • základní slaný nálev, pokud je dobrá voda a BIO ředkvičky, stačí 1% soli, pokud si nejste jisti, raději dejte 1,5%
Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
Hrnec

RECEPT

  1. Ředkvičky nasypeme do sklenice.
  2. Zalijeme zchladlým nálevem.
  3. Necháme kvasit cca 4-6 dní, poté přesuneme do chladu a postupně jíme.
Kuchařka

ÚPRAVY A VARIACE

Ředkvičky také můžete zkusit v ume nálevu.

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
2 Komentáře | Přidej vlastní
  • Arnošt Maleček

    Prosím našel jsem jen jedno video na kvašenou zeleninu.Ředkvičky kde najdu další.?

  • Honza Kysela

    Po přihlášení k vašemu účtu zvolíte kurz Kvašená zelenina. Pokud jste přihlášen, zvolte v pravém menu Členská sekce -> Moje online kurzy.

Nahoru