Celé kvašené ředkvičky milují snad všechny děti, co znám. Jednu dobu jsem dělávala každý týden kvašenou zeleninu pro přátele, a vždycky, když jsem z batohu vytáhla kvašené ředkvičky, měly děti pusu od ucha k uchu a skákaly radostí.
Za jak dlouho
Kvasí zhruba 4-6 dní, záleží na okolní teplotě. Tyto ředkvičky nejlépe chutnají, když je necháme vykvasit a poté je máme alespoň 2-3 dny v chladu. Chuť se poté plně rozvine.
Porce
Záleží na množství ředkviček, které použijete.
Vlastnosti
Celé kvašené ředkvičky jsou osvěžující a šťavnaté a doporučuji naložit klidně i pár sklenic na zimu, kdy se obecně šťavnatých zelenin nedostává a mohou přijít k chuti a být vítaným zpestřením.
SUROVINY
- celé ředkvičky – i s ocáskem – kořínkem
- základní slaný nálev, pokud je dobrá voda a BIO ředkvičky, stačí 1% soli, pokud si nejste jisti, raději dejte 1,5%
RECEPT
- Ředkvičky nasypeme do sklenice.
- Zalijeme zchladlým nálevem.
- Necháme kvasit cca 4-6 dní, poté přesuneme do chladu a postupně jíme.
ÚPRAVY A VARIACE
Ředkvičky také můžete zkusit v ume nálevu.
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host