Skvělá variace na medvědí česnek a jednoduchý způsob, jak mohou jíst medvěda i děti. Pikantní chuť totiž nahradila sladká.

SUROVINY
Voda dle potřeby, 1 cibule, cca 3-4 hrsti medvědího česneku, cca 1 moka lžička soli, lžička sezamového oleje

RECEPT
- Cibuli nakrájíme na kostičky, medvědí česnek pořádně opláchneme a nesekáme, klidně stačí na hrubo.
- Rozehřejeme v hrnci olej, přidáme cibuli a sůl a restujeme do sklovata. Přidáme medvěda a restujeme další cca minutu.
- Pokud máme ponorný mixér, pak zalijeme trochou studené vody (tolik, abychom mohli mixovat) a rozmixujeme, poté dolijeme vody tolik, aby z toho byla polévka a zahřejeme na teplotu, jaká nám je milá.
- Pokud máme mixér pouze nádobový, nejspíše asi plastový, pak do něj dáme studenou vodu, přisypeme orestovanou cibuli s českekem a rozmixujeme, poté vrátíme do hrnce na plotnu, případně doředíme vodou a ohřejeme na libovolnou teplotu.
- Podáváme. Pro děti jen tak, pro dospělé klidně posypané trochou čerstvého syrového medvěda, který dodá pikantní chuť, kterou děti většinou nemusí.
Polévky > Krémové zelené polévky
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host