Tohle byla výborná slavnostní kaše na sladko! Lada z ní byla nadšená a dal si jí i Honza, který na kaše moc není...

SUROVINY
Pro cca 4 osoby.
1 šálek jáhlových vloček, 1 šálek ovesných vloček, cca 4-6 šálků vody, rozinky dle chuti, sušené moruše dle chuti, vlašské ořechy dle chuti, 1 špetka mořské soli
Vločky používáme nejlépe čerstvě mleté a můžeme je přes noc namočit (klidně i s rozinkami).

RECEPT
1. Uděláme standardní vločkovou kaši, ale přidáme do ní i rozinky. Kaši je nutné vařit minimálně 25 minut.
2. Mezitím jemně opražíme či spíše vysušíme na pánvi propláchnuté a klidně i cca hodinu namočené vlašské ořechy.
3. Kaši naservírujeme do misek a posypeme sušenými morušemi a ořechy.

ÚPRAVY A VARIACE
Bezlepková varianta
Kaši připravíme pouze z jahelných vloček anebo ji uvaříme z celých jáhel.
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host