Švestkový krém - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Švestkový krém

Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Pro všechny, kteří mají rádi sami sebe, protože švestkový krém je z řady skutečně zdravých dezertů.

Hrachový lusk

SUROVINY

Suroviny pro 4 - 5 porcí (ale dokáže to sníst i jeden)

  • šálek a půl sušených švestek (případně povidla, nebo jiné sušené ovoce)
  • kousek oloupaného a nastrouhaného zázvoru (případně můžeme zázvor nasekat na drobno anebo použít jen vymačkanou šťávu z nastrouhaného zázvoru)
  • 1 a půl lžíce kuzu (nebo škrobu arrowroot)
  • lžíce tahini (pokud použijeme tahini se solí, sůl již nepřidáváme)
  • pár zrnek soli

Bob v receptu použil kupované sušené švestky, které jsou velmi šťavnaté. Máme ale vyzkoušeno, že dezert je výtečný i s použitím domácích tvrdších sušených švestek a můžete přidat na zjemnění trochu (domácích) povidel bez cukru.

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
Hrnec

RECEPT

  1. Švestky dáme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly ponořené.
  2. Přidáme zázvor, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 5-10 minut.
  3. V polovině varu přidáme tahini a případně pár zrnek soli.
  4. Kuzu rozmícháme ve studené vodě a přidáme do hrnce.
  5. Vše rozmačkáme šťouchadlem a ještě prohřejeme, aby kuzu zhoustlo.
  6. Podáváme jen tak nebo ozdobené lehce opraženými ořechy či semínky.
Kuchařka

ÚPRAVY A VARIACE

Pokud uděláme krém řidší, můžeme ho použít jako náplň do palačinek, nebo jako polevu na dorty či muffiny.

Obdobně můžeme dezert připravit i z dalšího sušeného ovoce, např. křížal nebo sušených meruněk.

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru