
SUROVINY
Suroviny pro 2 - 4 porce
- 1 balení bílého tofu cca 200 g, nakrájené na 4 kusy
- 2 šálky vody s ¼ lžičky mořské soli, na blanšírování tofu
- 2 lžíce shiro misa
- 2 lžíce hořčice Dijon či kremžské, bez cukru
- 2 lžíce tahinu
- ¼ lžička mořské soli, bílé jemné
- 2-6 lžíc nálevu z naložených okurek, dle chuti
- pálivá paprika, dle chuti
- kyselá okurka či jiná kvašená zelenina, nakrájená na kousky, dle chuti
- zelená zelenina na zdobení, jako např. pažitka, petrželka, pórek, jarní cibulka, rukola, polníček, řebříček, řeřicha, celerová nať, koriandr a další

RECEPT
- Vodu se solí přivedeme do varu.
- Vložíme tofu a povaříme zhruba 5 minut, vodu slejeme. Část vody si můžeme ponechat pro případ, že budeme potřebovat pomazánku/dresing ještě naředit.
- Oblanšírované tofu vložíme do větší mísy a přidáme všechny zbylé suroviny kromě kvašené zeleniny.
- Ručním tyčovým mixérem směs rozmixujeme do hladka.
- Dle chuti přidáme kvašenou zeleninu. Pokud třeba, upravíme hustotu přidáním nálevu nebo vody z blanšírování.
- Zdobíme zelenou zeleninou a nebo ji přímo do pomazánky/dresingu zamícháme.

ÚPRAVY A VARIACE
Pokud použijeme měkčí tofu tzv. hedvábné (silken tofu), dosáhneme krémovější a hladší konzistence, která je také chutnější. Zároveň vystačíme také jen s polovičním množstvím surovin na dochucení (miso, hořčice, tahin).
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host