Pondělí 30. září 2024
od 18:00 do 20:00
Podnikatelský inkubátor Nymburk
Za Žoskou 2506
288 02 Nymburk
Zobrazit na mapě
Na této přednášce s ochutnávkou se dozvíte jak připravovat sladkosti ve zdravější podobě, bez použití běžného bílého či hnědého cukru, bez bílé pšeničné mouky, vajec či mléka. Ke slazení budeme používat obilné slady, ovoce, či na sladko fermentované obiloviny (amazake). Sladkosti si rozdělíme do 2 skupin.
První skupinu tvoří slavnostní dezerty vhodné na oslavy a svátky, které jsou silné a sladké, jako jsou narozeninové dorty, které se naučíte připravovat i nepečené, dále koblihy z jablek a bezlepkové mouky, různé druhy sušenek, marokánky či domácí tatranky, halva, různé druhy štrůdlů nebo i tradiční odlehčené moravské koláče.
Druhou skupinu tvoří jemné dezerty, které jsou jemnější a vhodné pro častější použití, jako jsou různé druhy sladkých kuliček, ovocné pyré, restované a pečené ovoce, různé pudinky, poháry a krémové mošty. Téměř všechny recepty si také představíme v jejich bezlepkové podobě.
Podíváme se i na různé postupy a techniky, díky kterým se naučíte skládat i své vlastní dezerty. Budeme mluvit i o tom, jak přestat konzumovat nám velmi známý bílý cukr a jak postupně snižovat chutě na sladké, díky vyváženějšímu jídelníčku.
Abyste si nemuseli vše zapisovat, připravili jsme pro vás brožuru, kde jsou všechny postupy i recepty a bude na kurzu k prodeji. A pro ty z vás, kteří mají rádi videa máme připraven i kompletní video kurz, kde je přes 6 hodin videolekcí a je možné jej zakoupit a absolvovat i u nás na webových stránkách kyselove.cz.
Na kurzu si projdeme principy přípravy velmi sladkých dezertů vhodných na oslavy a svátky, pro návštěvy a všechny kdo mají rádi silnou sladkou chuť. Jsou také vhodné pro všechny, kdo chtějí přejít z cukru na zdravější sladkosti pozvolna, bez trápení se. Jelikož jsou to dezerty vydatné a výrazné, nejlepší je kombinovat je spolu s pořádnou fyzickou aktivitou. Projdeme si některé z těchto receptů:
Kurz4. LEKCE: RECEPTÁŘVánoční perníčky
Zde nás čekají velmi jemné, krémové dezerty, které jsou vhodné pro běžný den. Jsou vyrovnané a my, naše mysl i tělo je po nich klidné. Projdeme si některé z těchto receptů:
Naučíme se společně zákadní techniky přípravy a vy si podle nich budete umět sestavit své vlastní dezerty.
Představíme si různé suroviny, které budeme v kurzu používat na přípravu zdravých dezertů. Povíme si něco o jejich energii, chuti i možnostech použití. Pro všechny platí, že jsou to potraviny vysoké kvality, kterou se společně naučíme dobře rozeznávat. Projdeme si některé z těchto surovin:
V této lekci bychom Vám rádi odpověděli na otázku "Proč mám chuť na sladké?" a také Vám dáme klíč k tomu, jak to udělat, aby od vás postupně odešly chutě na konvenční nezdravé sladkosti.
Cena v předprodeji je 390 Kč / na místě 500 Kč.
Registraci můžete provést na této stránce úplně nahoře nebo emailem Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., případně telefonicky na tel. 499 599 524 (pokud se ozve záznamník, můžete nechat vzkaz).