Kateřina Kyselová
Služby
Individuální lekce zdravého vaření
Probíhají v naší výukové kuchyni Skuteč.
Kompletní menu (4 hodiny výuky): 1.200 Kč + suroviny.
Celodenní individuální kurz (8 hodin výuky) na zvolené téma - strava při nemoci, pro sport, rodinu, oslavu: 2.000 Kč + suroviny.
Tvorba
Filmová tvorba
Produkce | Pořad | Díly |
|
Polopatě | Výroba kvašené zeleniny Kimči (2018) - Shlédnout |
|
Online kurzy zdravého vaření | Obiloviny (2016), Sushi párty (2016), Zelenina (2017), Luštěniny (2017), Dezerty (2018), Kvašená zelenina (2018), Kondimenty (v přípravě pro rok 2019) |
|
Uvařeno na (i) síti | 2017 - 2018: Amazake puding, Čokoládová polévka, Domácí perníčky, Hrachová polévka, Jablečný karamel, Kimpira, Ovocný dezert s agarem, Pickles od Boba, Quinoa soté se zeleninou, Zdravá snídně jáhly s dýní |
Publikace
Publikoval | Název publikace / článku |
Časopis Kvalitní život |
V roce 2018, čísla 1, 2, 3, 4, 5, 6: 5 Pohledů na zdravé jídlo, Pohled nutriční část I. a II., Pohled energií, Pohled kyselin a zásad, Pohled na vitalitu. V roce 2017, čísla 1, 2, 3, 4, 5, 6: Kyselové a přátelé: O láskce k jídlu, vaření a k sobě navzájem (zakoupit), Obiloviny na našem talíři - část I. až IV. Jednotlivá čísla můžete zakoupit zde: www.kvalitnizivot.com/... |
Časopis Zrnění |
V roce 2017, čísla 1,2: Škola vaření - Luštěniny, Rozhovor s Martinem Jelínkem, Energie potarvin - Luštěniny, Škola vaření - Vydatný podzim a zima, Rozhovor s Lídou Severinovou (101 let). V roce 2016, čísla 1,2: Menu bez oleje, Škola vaření - Sladká chuť, Potravina čísla: Kadeřávek, Škola vaření - Voda a sůl. V roce 2015, čísla 1,2: Menu na Jaro, Potravina čísla: Zelená zelenina, Použití olejů ve zdravé kuchyni, Menu na Jaro. V roce 2014, čísla 1, 2: Knihy o výchově dětí, Menu na víkend v přírodě, Techniky přípravy zeleniny, Menu dle našich předků, Techniky krájení zeleniny. V roce 2013, čísla 1, 2, 3, 4: Série Kondimenty, Pickles, Čaje a nápoje (díly I. II. a III.), Menu na... Silvestrovské mecheché, Potravina čísla: Natto, Recenze: Recenze – Pečeme a vaříme s Reissovými. V roce 2012, čísla 2, 3, 4: Menu na... Letní horko!, Potravina čísla: Jablka, Potravina čísla: Kedlubna, Menu na... Zaměstnané těhotenství. |
Kyselové a přátelé | |
Bio a styl | |
Pro ženy |
Studijní materiály
Kateřina je hlavní autorkou studijních materiálů k online kurzům, které čítají dohromady již přes 400 stran uceleného textu.
Živé kurzy
Působí jako kuchařka a lektorka lekcí vaření na živých kurzech, které pořádáme. Organizuje také workshopy a ukázky vaření.
Studium
Kateřina absolvovala studijně pracovní pobyt v Kushi Institutu v Amsterdamu, který trval 1 rok a skládal se z těchto kurzů a akcí:
- International Macrobiotic Summer Conference 2010 (Mezinárodní makrobiotická letní konference 2010)
- Art of Life School Level I. (Škola Umění života - Úroveň I.) - Dvoutýdenní intenzivní trénink zdravého makrobiotického vaření, orientální diagnostiky, masáží, cvičení, studium energií Jin a Jang, Level I. - první z pěti navazujích kurzů, který slouží jak zájemcům o to, naučit se zdravě vařit a žít, tak také připravuje budoucí lektory a konzultanty
- Art of Cooking - Purifying Spring Cooking (Umění Vařit - Čistící jarní vaření) - Víkendový seminář věnovaný očistným pokrmům, které je dobré zařazovat začátkem jara, odlehčenější vaření
- The Five Trasformations (5 Proměn) - 5 denní kurz věnovaný pochopení a praktickému využití 5 proměn energie v cyklu roku i každého dne. Studium jednotlivých orgánů z hlediska jejich energie a potřeb každého z nich, speciální techniky přípravy jídla a recepty podporující energii určitých orgánů.
- Women´s Health (Ženské zdraví) - Program zaměřený speciálně na péči o zdraví ženy, plodnost, pohodovou menstruaci atd.
- Cancer Prevention (Prevence rakoviny) - Prodloužený víkend s Phillem Janettou a Adelbertem Nelissenem o prevenci různých typů rakoviny přirozenou stravou, pohybem a radostí ze života
- Art of Cooking - Festive Cooking for Family and Friends (Umění Vařit - Slavnostní vaření pro rodinu a přátele)
- Nine Star Ki - Seminář o japonském pojetí astrologie - Nine Star Ki, pomocí určení svého čísla se můžeme lépe orientovat v sobě samých, v tendencích své osobnosti, ale i ve vztazích a ve společnosti
- International Macrobiotic Summer Conference 2011 (Mezinárodní makrobiotická letní konference 2011)