Kateřina Kyselová
Služby
Video kurzy vaření (online kurzy)
Kateřina je hlavní lektorkou ve video kurzech vaření, kterých je už přes 30 hodin. Tyto kurzy jsme mohli realizovat díky velkorysé pomoci veřejnosti: https://www.startovac.cz/projekty/kyselove/
Živé kurzy
Působí jako kuchařka a lektorka lekcí vaření na živých kurzech, které pořádáme. Organizuje také workshopy a ukázky vaření.
Individuální lekce zdravého vaření
Probíhají v naší výukové kuchyni ve Starém Hrozenkově.
Kompletní menu (4 hodiny výuky): 1.200 Kč + suroviny.
Celodenní individuální kurz (8 hodin výuky) na Vámi zvolené téma - příprava obilovin, luštěnin, zeleniny, sladkostí bez cukru, kvašené zeleniny: 2.000 Kč + suroviny.
Knihy
Kateřina je spolu s Honzou spoluautorkou knihy Talíř na míru a Kvašená zelenina, obě k dostání zde na našich stránkách.
Studijní materiály
Kateřina je hlavní autorkou studijních materiálů k online kurzům, které čítají dohromady již přes 400 stran uceleného textu.
Studium
Kateřina absolvovala studijně pracovní pobyt v Kushi Institutu v Amsterdamu, který trval 1 rok a skládal se z těchto kurzů a akcí:
- International Macrobiotic Summer Conference 2010 (Mezinárodní makrobiotická letní konference 2010)
- Art of Life School Level I. (Škola Umění života - Úroveň I.) - Dvoutýdenní intenzivní trénink zdravého makrobiotického vaření, orientální diagnostiky, masáží, cvičení, studium energií Jin a Jang, Level I. - první z pěti navazujích kurzů, který slouží jak zájemcům o to, naučit se zdravě vařit a žít, tak také připravuje budoucí lektory a konzultanty
- Art of Cooking - Purifying Spring Cooking (Umění Vařit - Čistící jarní vaření) - Víkendový seminář věnovaný očistným pokrmům, které je dobré zařazovat začátkem jara, odlehčenější vaření
- The Five Trasformations (5 Proměn) - 5 denní kurz věnovaný pochopení a praktickému využití 5 proměn energie v cyklu roku i každého dne. Studium jednotlivých orgánů z hlediska jejich energie a potřeb každého z nich, speciální techniky přípravy jídla a recepty podporující energii určitých orgánů.
- Women´s Health (Ženské zdraví) - Program zaměřený speciálně na péči o zdraví ženy, plodnost, pohodovou menstruaci atd.
- Cancer Prevention (Prevence rakoviny) - Prodloužený víkend s Phillem Janettou a Adelbertem Nelissenem o prevenci různých typů rakoviny přirozenou stravou, pohybem a radostí ze života
- Art of Cooking - Festive Cooking for Family and Friends (Umění Vařit - Slavnostní vaření pro rodinu a přátele)
- Nine Star Ki - Seminář o japonském pojetí astrologie - Nine Star Ki, pomocí určení svého čísla se můžeme lépe orientovat v sobě samých, v tendencích své osobnosti, ale i ve vztazích a ve společnosti
- International Macrobiotic Summer Conference 2011 (Mezinárodní makrobiotická letní konference 2011)
Viděli jste, slyšeli jste, četli jste
Filmová tvorba
Produkce | Pořad | Díly |
|
Polopatě | Výroba kvašené zeleniny Kimči (2018) - Shlédnout |
|
Online kurzy zdravého vaření | Obiloviny (2016), Sushi párty (2016), Zelenina (2017), Luštěniny (2017), Dezerty (2018), Kvašená zelenina (2018), Kondimenty (v přípravě pro rok 2019) |
|
Uvařeno na (i) síti | 2017 - 2018: Amazake puding, Čokoládová polévka, Domácí perníčky, Hrachová polévka, Jablečný karamel, Kimpira, Ovocný dezert s agarem, Pickles od Boba, Quinoa soté se zeleninou, Zdravá snídně jáhly s dýní |
Publikace
Publikoval | Název publikace / článku |
Časopis Kvalitní život |
V roce 2018, čísla 1, 2, 3, 4, 5, 6: 5 Pohledů na zdravé jídlo, Pohled nutriční část I. a II., Pohled energií, Pohled kyselin a zásad, Pohled na vitalitu. V roce 2017, čísla 1, 2, 3, 4, 5, 6: Kyselové a přátelé: O láskce k jídlu, vaření a k sobě navzájem (zakoupit), Obiloviny na našem talíři - část I. až IV. Jednotlivá čísla můžete zakoupit zde: www.kvalitnizivot.com/... |
Časopis Zrnění |
V roce 2017, čísla 1,2: Škola vaření - Luštěniny, Rozhovor s Martinem Jelínkem, Energie potarvin - Luštěniny, Škola vaření - Vydatný podzim a zima, Rozhovor s Lídou Severinovou (101 let). V roce 2016, čísla 1,2: Menu bez oleje, Škola vaření - Sladká chuť, Potravina čísla: Kadeřávek, Škola vaření - Voda a sůl. V roce 2015, čísla 1,2: Menu na Jaro, Potravina čísla: Zelená zelenina, Použití olejů ve zdravé kuchyni, Menu na Jaro. V roce 2014, čísla 1, 2: Knihy o výchově dětí, Menu na víkend v přírodě, Techniky přípravy zeleniny, Menu dle našich předků, Techniky krájení zeleniny. V, Menu na... Zaměstnané těhotenství. |
Osobní zkušenosti