Na nejlepším termínu se společně domluvíme se všemi zájemci.
Centrum Wonder Full Life
Horní 57, Teplice nad Metuji (mapa)
Bob Carr
Jan Kysela
Kateřina Kyselová
a možná hosté...
Bude se o vás starat tým tří zkušených lektorů v čele s mistrem Bobem Carrem, v kuchyni s Kateřinou a na cvičení s Honzou.
Bob Carr 49 let praxe Diagnostika, filosofie výživy. DO-IN & Shiatsu II. Zdravotní konzultace. Více o Bobovi |
Kateřina Kyselová |
Honza Kysela |
Kurzu se zúčastní pouze 7 až 10 účastníků, proto se budeme moci zaměřit na vaše individuální potřeby a do programu zahrneme především ty témata o které budete mít zájem. Může to být léčení konkrétních nemocí od akné po zhoubná onemocnění, zdravá strava pro sportovce, pro děti, před početím a v době těhotenství, pro návštěvy, do práce, atd.
A ještě jedna velmi důležitá věc, téměř vše co budete na kurzu jíst, si také sami připravíte ve výukové kuchyni. Čekají vás každý den dvě kompletní lekce vaření na zvolené téma. Více najdete níže v programu.
Během praktických i teoretických lekcí projdeme deset důležitých témat: Příprava zeleniny, obilovin, luštěnin, dezertů, kvašené zeleniny, speciality zdravé výživy, cvičení DO-IN, masáže shiatsu, přírodní lékárna a pohledová diagnostika. Pojďme si je všechny blíže představit.
Naučíte se připravovat zeleninu na 24 způsobu a také krájet 20 různými technikami. Projdeme si všechny důležité druhy zeleniny a určíme si, které jsou zdraví prospěšné a které nikoliv.
Témata: Výběr, skladování, techniky krájení, techniky přípravy (blanšírování, napařování, soté na oleji, soté na vodě, kimpira, nishime, lisované saláty, marinování, pražení), ...
Studijní materiály: Brožura průvodce přípravou zeleniny (70 stran) - Obsah ke stažení zde. Přehled zeleniny k vylepení do kuchyně.
Online kurz: Po absolvování kurzu získáte doživotní přístup k online kurzu zelenina (5 hodin 40 min video-lekcí)
Luštěniny dodávají do jídla sytost a hloubku. Jsou dobrým zdrojem bílkovin a my se je naučíme připravovat tak, abychom je mohli dobře strávit. Ukážeme si postup, kterým zásadně zlepšíme jejich stravitelnost.
Témata: Výběr, skladování, koření, základní příprava, vaření, pečení, pražení, rychlošoková metoda, luštěninové karbanátky, omáčky a polévky, jak dobře strávit luštěniny, ...
Studijní materiály: Tištěná brožura Průvodce přípravou luštěnin (50 stran) - Obsah ke stažení zde. Přehled k vylepení do kuchyně - Stáhnout.
Online kurz: Po absolvování kurzu získáte doživotní přístup k online kurzu luštěniny (5 hodin 6 min video-lekcí)
V dnešní nabídce obchodů se zdravou výživou najdeme desítky různých celozrnných obilovin a jejich produktů, které se v této lekci naučíte připravovat i vybírat pro různé druhy činností i nemocí.
Kulinářské techniky: Máčení (slévání vody), vaření s tlakem, bez tlaku, pražení, pečení, soté, vrstvení se zeleninou, hrnec v hrnci, kombinace, příprava s ořechy a semínky.
Studijní materiály: Tištěná brožura Průvodce přípravou obilovin - Obsah ke stažení zde. Přehled k vylepení do kuchyně - Stáhnout.
Online kurz: Po absolvování kurzu získáte doživotní přístup k online kurzu obiloviny (4 hodin 55 min video-lekcí)
Cílem těchto lekcí bude naučit vás používat produkty zdravých výživ, abychom zachovali jejich zdravotní účinky a zároveň vnesli do vaší kuchyně nový gastronomický zážitek.
Témata: Miso, tempeh, natto, tofu, shoyu, ume ocet, umeboshi, rýžový ocet, arrowroot, kudzu, mirin, slad, ...
Studijní materiály: V členské sekci bude k dispozici prezentace z kurzu ve formátu pdf.
V kurzu si dezerty rozdělíme do 2 skupin (slavnostní a pro běžný den). Budeme používat pouze rostlinné produkty (takže bez mléka a vajíček). Sladit budeme ovocem a obilnými slady, připravíme si syrové, vařené i pečené varianty, bez lepku i s lepkem.
Témata: Výběr sladidel, suroviny, techniky přípravy jako korpusy, polevy, náplně, pudinky, dorty, koláče, sušenky, nápoje, ...
Studijní materiály: Na kurzu dostanete tištěnou brožuru Průvodce přípravou zdravých dezertů (82 stran) - Obsah ke stažení zde. Přehled dezertů k vylepení do kuchyně.
Online kurzy: Po absolvování kurzu získáte doživotní přístup k online kurzu dezerty (6 hodin video-lekcí).
Společně se naučíme kvasit v nálevu, ve vlastní šťávě, v ume octu, v shoyu, bez soli i se solí, bleskově, krátkodobě i dlouhodobě.
Studijní materiály: Průvodce kvašenou zeleninou (52 stran) - Obsah ke stažení zde.
Online kurz: Po absolvování kurzu získáte doživotní přístup k online kurzu kvašená zelenina (3 hod 50 min videolekcí).
7. a 8. Téma: Shiatsu a DO-IN
Každé ráno si zacvičíme sestavu DO-IN. Bob pro vás vytvořil rychlou základní sestavu, kterou budeme cvičit každý den, abyste si vytvořili návyk, a poté už pokračovali doma sami. Budeme probouzet naši energii díky speciální auto masáži a znalosti bodů a energetických drah, které korespondují s určitými orgány.
Den zakončíme společnou lekcí masáže shiatsu. Opět jsme připravili jednoduchou základní sestavu, která je vhodná pro každého, je zkrátka univerzální, příjemná a skvěle použitelná v rodinném životě.
Online kurz: Kompletní shiatsu sestave (40 min video-lekce).
9. Téma: Domácí lékárna
Podíváme se na nejčastější poranění jako odřeniny, řezné rány, zlomeniny, vymknutý kloub, pohmožděniny a naučíme se je ošetřit přírodním způsobem. Naučíte se zázvorové a solné obklady, nori náplast, chlorofilovou náplast, obklady na zlomeniny, otoky atd.
Dále si řekneme něco o častých nemocech jako angína, chřipka, bolest hlavy, horečka, nevolnost, ucpané dutiny a představíme si různé přírodní techniky a recepty, které nám pomohou rychle se uzdravit a pochopit příčinu těchto nepříjemností.
Když se na vás podívá mistr šéfkuchař, hned ví, co a jak má uvařit, aby vám bylo lépe. Váš obličej mu totiž prozradí, v jakém stavu jsou jednotlivé orgány.
Na tomto kurzu se s Bobem Carrem naučíme základní diagnostiku obličeje. Díky barvám, vráskám, stavu naší pokožky a dalších indíciích zjistíme, jak je na tom náš žaludek, slinivka a slezina, dvanácterník, tenké střevo, tlusté střevo, srdce, játra, ledviny, plíce a další.
V diagnostice se podíváme i na emoce. Řekneme si, jak vařit pro posílení odvahy, trpělivosti, radosti, abyste si věděli rady nebo abyste dokázali dokončovat své záměry.
Online kurz: Všechny přednášky jsou zaznamenány a budete je mít přístupné v členské sekci (10 hodin video-lekcí).
Kurz je rozdělen do bloků přednášek, cvičení, ukázek vaření a společného vaření a je velmi praktický. Většinou to probíhá tak, že určité téma probereme teoreticky a potom půjdeme do kuchyně, kde to vše společně připravíme. Téměř všechny chody, které budeme podávat si připravíte v kuchyni pod vedením zkušeného lektora.
Po absolvování těchto lekcí byste měli zvládnout připravit vše, co máme v receptáři a ještě mnohem více.
Naučíte se navrhovat snídaně, obědy, večeře, svačiny, dezerty, saláty i kondimenty. Každá situace si žádá jiný postup návrhu jednotlivých chodů a proto se na tomto kurzu naučíte celkem 3 přístupy jak je možné konstruovat jídelníček:
V rámci Kompletního kurzu zdravé výživy získáte
Kurz se odehraje v krásné přírodě teplicko adršpašských skal v Centru Wonder Full Life.
Adresa: Horní 57, Teplice nad Metuji 549 57 (zobrazit na mapě).
Ubytování je na 2 lůžkových pokojích. Centrum je vybudováno především z přírodních materiálů: hliněné omítky, dřevěné podlahy bez chemických nátěrů, přírodní kaučukové matrace. Místní příroda je opravdu krásná.
Kolem centra je příjemné zázemí, permakulturní zahrada, dětské hřiště i krásná příroda.
Cena včetně kurzovného, plné penze, ubytování, studijních materiálů a online kurzů je 14 000 Kč.
Ano. Nejprve je nutné uhradit zálohu 4 000 Kč a zbývajících 10 000 Kč můžete uhradit v následujících měsících ve formě několika plateb:
V registračním formuláři stačí vybrat typ platby.
Přihlásit se na tento kurz můžete na této stránce je vpravo nahoře vedle videa registrační formulář.
Případně můžete napsat na email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., nebo zavolat na 499 599 524, kde Vás také rádi registrujeme a podáme bližší informace.
Pokud máte dotazy ohledně tohoto kurzu nebo zdravého stravování, kontaktujte nás. Můžete nám zavolat na tel. 499 599 524, nebo napsat na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Budeme péct metodou nízkoteplotního pečení.