Amarant, nebo-li spousta malých kuliček, které daly dohromady parádní sytou snídani!

SUROVINY
Amarant: amarant, voda, mořská sůl
Dušená zelenina: hrášek, mrkev, zelené listy (kadeřávek, kedlubna)
Syrová zelenina: ředkvička

RECEPT
Amarant s dušenou a syrovou zeleninou
- Amarant namočíme přes noc asi v trojnásobném množství vody a ráno vaříme asi 45 minut nejprve bez, potom se solí.
- Ve vedlejším hrnci v malém množství vody podusíme zeleninu, nakonec promícháme s amarantem a přidáme ředkvičku.
- Na závěr vaření můžeme přidat např. lněný olej.
Video v kurzuObilovinyTechnika máčení a následné vaření
Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na široké sirky
Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na pruhy
ÚČINKY NA ZDRAVÍ
Amarant je zásadotvorný a zelenina také. Proto tato snídaně odstraňuje únavu a s ní spojené překyselení organismu.
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host