Pražená, vývarová... a přitom jednoduchá, rychlá a zdravá. Taková je polévka česká zeleninová.

SUROVINY
Suroviny uvádím pro 4-6 osob.
Kousek celeru, 1-2 mrkve (dle velikosti), 1-2 petržele (dle velikosti), 2 cibule, cca 1 litr vody, mořská sůl, listy kedlubny, dle chuti majoránka nebo jiná oblíbená bylina - např. libeček

RECEPT
- Všechnu kořenovou zeleninu a také cibuli nakrájíme na droboučké kostičky. Listy kedlubny nasekáme na jemno.
- Celer, petržel a cibuli opražíme nasucho v hrnci, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu.
- Jakmile se vaří, přidáme sůl a mrkev a vaříme cca 10 minut.
- Nakonec přidáme nasekané listy kedlubny a případně i majoránku a vaříme ještě 2 minuty, poté podáváme.
Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na kostičky
Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na kostky
Video v kurzuZelenina Pražení
ÚČINKY NA ZDRAVÍ
Jednou z nejlepších forem jak rychle a dobře vstřebat minerály je ze zeleninových vývarů. Když vývar ovšem nemáme po ruce můžeme si připravit takovouto českou polévku, která nám minerály dodá také, proto je účinná proti překyselení. Během vaření odchází život zeleniny. Víte kam? Pokud hádáte, že do vody, tak máte pravdu. Z vody už ale vyprchá velmi rychle, proto je důležité ji jíst čerstvě připravenou. Tak podpoříme naši vitalitu a imunitu.
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host