Cizrnová omáčka s dýňovou tempurou - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Cizrnová omáčka s dýňovou tempurou

Cizrnová omáčka s dýňovou tempurou
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Tak tohle byl parádní oběd! Jednoduchý a přitom bohatý díky tempuře!

Hrachový lusk

SUROVINY

Pro 4 osoby.

Rýže s kamutem: 1,5 šálku celozrnné kulatozrnné rýže, 0,5 šálku kamutu, špetka mořské soli na šálek obilí, takže dohromady dvě

Cizrnová omáčka: 1/2-1 šálek cizrny, kousek řasy kombu, mořská sůl, řapíkatý celer, (citronová šťáva/jablečný ocet)

Blanšírovaná brokolice: brokolice, mořská sůl, voda

Dýňová tempura: kousek dýně hokkaidó, mouka - půl na půl špaldová bílá či celozrnná a kukuřičná hladká, kvalitní za studena lisovaný olej vhodný na smažení a pečení

Omáčka k tempuře: shoyu, zázvor, voda

Kvašená zelenina: mrkev a cibule z kvašáků

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
Hrnec

RECEPT

Rýže s kamutem

Uvaříme si předem namočenou rýži s kamutem do měkka v tlakovém nebo normálním hrnci, anebo i hrnec v hrnci.

Video v kurzuObiloviny Kombinování obilovin Video v kurzuObiloviny Poměr vody Video v kurzuObilovinyTechnika máčení a následné vaření Video v kurzuObilovinyTechnika hrnec v hrnci (s tlakem)

Cizrnová omáčka

  1. Cizrnu uvaříme do máslova s řasou kombu a klidně i s nějakou bylinou - např. bazalka, libeček nebo yzop. Osolíme již konečným množstvím soli na celou omáčku a ještě 15 minut vaříme.
  2. Přepasírujeme na pasírovači, vrátíme do hrnce a přidáme šikmo na tenké plátky nasekaný řapíkatý celer a podle potřeby i vodu.
  3. Vaříme společně cca 2 minuty, můžeme dochutit jablečným či rýžovým octem.

Video v kurzuLuštěninyTechniky přípravy luštěnin Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na oválky

Blanšírovaná brokolice

Brokolici oblanšírujeme.

Video v kurzuZelenina Blanšírovaný salát

Dýňová tempura

Uděláme si tempurovací těstíčko, namáčíme v něm podkovičky dýně a tempurujeme.

Video v kurzuZelenina Tempura z celeru

Omáčka k tempuře

Smícháme shoyu, vodu a šťávu ze zázvoru v libovolném poměru. Já dávám cca 2 lžíce shoyu, 1 lžíci zázvorové šťávy a 5 lžic vody, ale můžete si vychytat vlastní přesný recept.

Video v kurzuZelenina Tempura z celeru

Kvašená zelenina

Toto hlavní jídlo můžeme podávat s libovolnou kvašenou zeleninou, my jsme tentokrát použili mrkev a cibuli z kvašených okurek.

Video v kurzuZelenina Kvašení ve vlastní šťávě

Kuchařka

ÚPRAVY A VARIACE

Rýže s kamutem

Bezlepkovou variantu získáme jednoduše tím, že kamut vynecháme. Můžeme místo něj použít nějakou jinou zajímavou obilovinu jako přídavek do rýže v menším množství. Např. hato mugi nebo třeba amarant. V kurzu o obilovinách se dozvíte více o kombinování obilovin a budete mít také přehled, které obiloviny a obilné produkty jsou bezlepkové.

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru