Čočka, která vám bude chutnat. Lada se po ní olizovala až za ušima.
SUROVINY
Jáhly s ovesnými vločkami: 2 šálky jáhel, 2 hrsti ovesných vloček (domácích), 4 šálky vody, 2 špetky soli
Čočka na kyselo: 2 šálky zelené čočky uvařené s wakame a yzopem, 2-4 cibule (žluté či červené), 1-2 lžíce slunečnicového či sezamového oleje, mořská sůl, 1 vrchovatá lžíce celozrnné pšeničné či špaldové mouky (anebo dvouzrnkové, jednozrnkové či z červené pšenice), kvašáky - kvašené okurky
Napařená mrkev: mrkev, mořská sůl, voda
Kvašáky - kvašené okurky: okurky, voda, mořská sůl, koření.
RECEPT
Jáhly s ovesnými vločkami
Jáhly s vločkami uvaříme technikou vaření do studené vody.
Video v kurzuObilovinyTechnika vaření do studené vody
Čočka na kyselo
- Na oleji orestujeme cibuli do měkka a sklovata, přidáme mouku, společně restujeme, poté podlijeme vodou a vaříme 10 minut.
- Vmícháme čočku, přidáme lák z okurek a 1 jemně nasekanou okurku.
- Prohřejeme a podáváme.
Video v kurzuLuštěniny Čočka na kyselo
Napařená mrkev
Mrkev nakrájíme na trojúhelníčky a napaříme do požadované měkkosti.
Video v kurzuZelenina Napařený pórek
Kvašáky - kvašené okurky
Podáváme s kvašáky.
Video v kurzuZelenina Kvašení ve vlastní šťávě
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host