Když potřebujete posilnit a zahřát. Muži se z karbanátků určitě zaradují.
SUROVINY
Uvedené množství surovin stačí na 4 osoby,
ale karbanátků uděláte více - zhruba celý plech, možná i více. Nepočítala jsem je, ale odhaduji tak 30 malých. Nevím, jak u vás, ale u nás to většinou nevadí a zbytky se velmi dobře využijí na svačiny, cesty a tak dále.
Čočkové karbanátky: 3 šálky - pražené ovesné vločky, 2 šálky - uvařená velká zelená čočka (klasická velkozrnná čočka), 1 veliká cibule (nebo 2 menší), sušená nebo čerstvá bazalka dle chuti, sůl, kvalitní olej lisovaný za studena vhodný na smažení a pečení, 2 malé mrkve (nebo 1 větší).
Celozrnná rýže: 2 šálky celozrnné rýže, mořská sůl, voda
Dýňová omáčka: kousek dýně hokkaidó, mořská sůl, voda, dle chuti kvalitní hořčice (bez cukru a lihového octa)
Kondiment z dýňové kůry: trocha kůry z dýně hokkaidó, malé množství kůry z BIO citronu, voda, špetka mořské soli
Salát: listy z vodnice, čínské zelí, pár zrnek soli, jablečný ocet
Kvašené ředkvičky: ředkvičky, voda, mořská sůl
RECEPT
Čočkové karbanátky
- V míse smícháme uvařenou čočku, pražené ovesné vločky, na oleji orestovanou cibuli se solí, bazalku a nastrouhanou mrkev.
- Na olejem vytřený plech klademe malé karbanátečky.
- Pečeme cca 15 minut na 165 stupňů, v polovině času můžeme obrátit.
Video v kurzuZeleninaTechnika krájení cibule na kostky Video v kurzuZeleninaTechnika restování (teorie) Video v kurzuLuštěniny Hrachové karbanátky
Celozrnná rýže
Uvařenou celozrnnou rýži podáváme jako přílohu.
Video v kurzuObiloviny Poměr vody Video v kurzuObilovinyTechnika máčení a následné vaření Video v kurzuObilovinyTechnika hrnec v hrnci (s tlakem)
Dýňová omáčka
- Dýni oloupeme (kůru schováme na kondiment) a dáme vařit do vody s pár špetičkami soli.
- Vaříme do měkka, poté rozsťoucháme šťouchadlem a vmícháme trochu hořčice.
Tato omáčka je trochu podobná dýňonéze:
Video v kurzuSushi pártyOmáčka dýňonéza
Kondiment z dýňové kůry
- V troše vody povaříme nasekanou kůru z dýně, špetku soli a trochu nastrouhané kůry z citronu cca 10 minut.
- Necháme odpařit přebytečnou vodu a podáváme.
Salát
- Klasický masírovaný salát ochucený pár zrnky soli a jablečným octem.
Video v kurzuZeleninaTechnika masírování (teorie) Video v kurzuZelenina Masírovaný salát z kadeřávku
Kvašené ředkvičky
Kvašené ředkvičky ve slaném nálevu.
Video v kurzuZelenina Kvašení v nálevu Video v kurzuKvašená zeleninaKvašené ředkvičky
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host