Odlehčené jídlo, když už na vás jde jaro!
SUROVINY
Bulgur: 2 šálky bulguru, 2 špetky mořské soli, 3-4 šálky vody
Dýňový salát: kousek dýně hokkaidó, olivový olej, mořská sůl, ředkvičky, voda, citronová šťáva, trocha sójového jogurtu Sojade, zelená posypka - petrželka či pažitka
Hrách: cca 1 šálek uvařeného hrachu s popencem, mořská sůl
Rukola: syrová rukola či jiné zelené "listí", co máte po ruce - hořčičné listy, barborka, křez, ...
Kvašená zelenina: míchaná zelenina v nálevu nebo jiná kvašená zelenina, co je zrovna po ruce
RECEPT
Bulgur
Bulgur uvaříme technikou vaření do studené anebo do horké vody.
Video v kurzuObilovinyTechnika vaření do studené vody Video v kurzuObilovinyTechnika vaření do horké vody
Dýňový salát
- Dýni hokkaidó oloupeme, nakrájíme na kostky, a oblanšírujeme ve vodě, která je dost osolená (aby měl salát chuť).
- Právě vyndanou, ještě horkou dýni pokapeme trochou olivového oleje.
- K dýni vmícháme nakrájené ředkvičky a trochu citronové šťávy. Kdybychom chtěli salát ještě trochu osolit, pak použijeme místo citronu umeocet.
- Vmícháme nasekanou pažitku a pokud chceme, přidáme trochu sójového jogurtu Sojade na dochucení.
Video v kurzuZelenina Blanšírovaný salát Video v kurzuSushi párty Blanšírovaná zelenina
Hrách
Tentokrát jsme luštěninu ponechali jen tak uvařenou dle základního postupu v normálním hrnci.
Video v kurzuLuštěniny Technika hrnec v hrnci Video v kurzuLuštěniny Hrách
Rukola
Vybraný zelený list omyjeme a podáváme.
Video v kurzuZelenina Syrová zelenina
Kvašená zelenina
Vybranou kvašenou zeleninu servírujeme k jídlu.
Video v kurzuZelenina Kvašení v nálevu Video v kurzuZelenina Kvašení ve vlastní šťávě
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host