Klasika z amsterdamsko-japonské kuchyně a zároveň vyvážený talíř, který uspokojí i náročné chutě na smažené!
SUROVINY
Sladká rýže s fazolemi azuki: 1,5 šálku sladké celozrnné rýže, 0,5 šálku fazolek azuki, 3-4 špetky soli, 3,5 šálku vody
Sezamová sůl: sezam, mořská sůl
Tempura z mrkev a cibule: 1 mrkev, 1 cibule, cca 1/2 šálku mouky, cca 1/2 šálku vody
Zázvorový sladký dip: cca 2 lžíce zázvorové šťávy, cca 2 lžíce shoyu, cca 2-4 lžíce vody, cca 1-2 lžičky sladu (ječný, rýžový či kukuřičný)
Okurkový salát s řasou wakame: 1 salátová okurka nebo cca 4 nakladačky, 1 lžíce wakame, špetka soli, cca 1 lžička umeocta
Blanšírovaný kadeřávek: kadeřávek, voda, špetka soli
Měsíček: můžeme doplnit květem měsíčku lékařského
RECEPT
Sladká rýže s fazolemi azuki
- Rýži smícháme s azuki, propláchneme a namočíme na několik hodin anebo přes noc.
- Vaříme společně se 3-4 špetkami soli v tlakovém hrnci.
Video v kurzuObilovinyTechnika vaření s luštěninou
Sezamová sůl
- Na sítku omytý sezam lehce opražíme, smícháme s vysušenou namletou solí a podáváme jako kondiment na obiloviny.
- Nejčastěji používám poměr 20 lžic sezamu, 1 lžíce soli.
Video v kurzuKondimentyPříprava semínkových solí Video v kurzuČeské menuLněná sůl
Tempura z mrkev a cibule
- Mrkev nakrájíme na tenké sirčičky.
- Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky.
- Obě zeleniny smícháme v jedné míse, přidáme mouku a vodu a promícháme (trocha hrudek nevadí).
- Smažíme v rozehřátém oleji a poté necháme okapat na ubrousku.
Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na sirky Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na měsičky Video v kurzuZelenina Tempura z celeru
Zázvorový sladký dip
Všechny ingredience pořádně promícháme a podáváme jako dip k tempuře.
Video v kurzuSushi párty Dipy a omáčky
Okurkový salát s řasou wakame
- Řasu wakame namočíme v troše vody.
- Okurku nakrájíme diagonálně na větší kusy, které promícháme se špetkou soli a zatížíme, jako lisovaný salát.
- Necháme odpočinou cca 1/2 hodiny, poté slijeme vodu z okurky, přidáme wakame a umeocet a podáváme.
Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na oválky Video v kurzuZelenina Lisovaný salát se solí
Blanšírovaný kadeřávek
Kadeřávek oblanšírujeme. Dle chuti 30 sekund až cca 3 minuty.
Video v kurzuZelenina Blanšírovaný salát
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host