Tak tohle byl náš nedělní oběd - lehký, letní a přitom výživný a slavnostní.
SUROVINY
Rýžové těstoviny se zeleninovým soté: 300-400g rýžových těstovin, voda na vaření těstovin, půl lžičky slunečnicového oleje, pár hrstí zelených fazolek, cca 1/2 anebo malá červená paprika, mořská sůl dle chuti
Dressing na těstoviny: cca hrst lehce opražených slunečnicových semínek, vrchovatá lžička umepasty, teplá voda
Seitanová tempura: seitan natural, cca 5 lžic pohankové mouky, cca 5 lžic rýžové mouky, voda dle potřeby, kvalitní olej lisovaný za studena vhodný na fritování, shoyu, mirin, rýžový ocet
Zelená obloha: pikantní zelené lístky, které pomáhají trávit olej - např. rukola, hořčice, lichořeřišnice
Lisovaný okurkový salát: okurka (nejlepší ze zahrádky), špetka soli
Kvašená zelenina: jakýkoli druh
RECEPT
Rýžové těstoviny se zeleninovým soté
- Těstoviny uvaříme tak, aby byly řádně provařené, poté scedíme a propláchneme, případně promícháme s pár kapkami oleje
- Uděláme soté na troše oleje se solí z fazolek a nudliček papriky.
- Nakonec přidáme těstoviny, prohřejeme a odstavíme.
Video v kurzuObilovinyZákladní příprava těstovin Video v kurzuZelenina Soté na oleji
Dressing na těstoviny
Do hotových těstovin se zeleninovým soté vmícháme dressing z umletých slunečnicových semínek smíchaných s vodou a umepastou.
Seitanová tempura
Uděláme standartní tempuru ze seitanu poté marinovanou v shoyu, mirinu a rýžovém octu.
Recept najdete také v Českém menu, kde je seitanová tempura součástí hrachové polévky.
Video v kurzuLuštěniny Seitanová tempura
Zelená obloha
Lístky nasbíráme, případně omyjeme a podáváme.
Video v kurzuZelenina Syrová zelenina
Lisovaný okurkový salát
Okurku pokrájíme na libovolné tvary - já jsem zvolila kytičky. Smícháme se špetkou soli, zatížíme a po pár minutách již můžeme podávat. Případně můžeme nechat odstát 30 minut až hodinu.
Video v kurzuZeleninaDekorativní technika: Kytičky Video v kurzuZelenina Lisovaný salát se solí Video v kurzuZelenina Lisovaný salát s pickles
Kvašená zelenina
My jsme k obědu tentokrát kvašenou zeleninu nepodávali, ale můžete si ji tam přidat.
Video v kurzuZelenina Kvašení v nálevu Video v kurzuZelenina Kvašení ve vlastní šťávě
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host