Tak takováhle polévka, ta je u nás oblíbená - se spoustou zeleniny, ale zároveň i s "vodičkou" - dostatkem vývaru, který je tak blahodárný a když se napijete, přichází ono: áááá...

SUROVINY
Pro 4 osoby:
Fazolová polévka: cca 1/2 - 1 šálek velkých bílých fazolí, kousek řasy kombu, voda nebo zeleninový vývar, 1-2 mrkve, 1-2 cibule, kousek celeru, 1 petržel nebo jiná zelenina dle výběru a hlavně sezóny, nějaká zelená zelenina dle výběru, mořská sůl, bylina dle výběru - dobromysl/libeček/bazalka,...
Krutony: kousek staršího kváskového chleba, fritovací olej lisovaný za studena

RECEPT
Fazolová polévka
- Fazole uvaříme do měkka spolu s řasou kombu.
- Pokud chceme na minerály opravdu vydatnou polévku, připravíme si zeleninový vývar např. z odkrojků zeleniny.
- Na sucho opražíme kostky cibule, petržele a celeru.
- Zalijeme horkým vývarem a přidáme mrkev, fazole a vodu z jejich vaření a dochutíme solí dle potřeby a můžeme přidat libovolnou bylinu.
- Vaříme cca 10 minut.
- Do polévky na poslední minutu dáme ještě něco zeleného: kadeřávek, listy kedlubny nebo třeba trochu pórku.
- Podáváme.
Video v kurzuLuštěniny Vařená v běžném hrnci
Video v kurzuZelenina Zeleninový vývar
Video v kurzuZelenina Pražení
Krutony
Starší kváskový chléb pokrájíme na kostičky a ofritujeme. Můžeme také pouze osmahnout na pánvi na menším množství oleje nebo nechat zatáhnout na sucho.
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host