Omáčka z fritovaného tofu, to je jistota dobrého a vydatného jídla.
SUROVINY
Rýžové koule: 1,5 šálku celozrnné kulatozrnné rýže, 0,5 šálku amarantu, 3,5 šálku vody, 3 špetky soli
Omáčka z fritovaného tofu: 1 balíček tofu natural, fritovací olej, shoyu, zázvorová šťáva, voda, arrowroot nebo kuzu
Napařený květák: květák, okvětní lístky měsíčku
Blanšírovaný kadeřávek: kadeřávek, voda, sůl
Zeleninová obloha: nakrájená ředkvička, zelená posypka z cibulky
Kvašené okurky: okurky, mrkev, cibule, bobkový list, kopr, křen, nové koření, sůl
RECEPT
Rýžové kuličky
- Rýži uvaříme, poté z ní vlhkýma rukama tvoříme kuličky, které můžeme obalit v sezamu anebo řase nori.
Video v kurzuObilovinyTechnika máčení a následné vaření Video v kurzuObiloviny Jáhly s rýží v hrnci v hrnci
Omáčka z fritovaného tofu
- Tofu nakrájené na drobné kostičky ofritujeme, poté povaříme ve vodě se shoyu, zahustíme a dochutíme šťávou ze zázvoru.
Video v kurzuSushi párty Fritované tofu
Napařený květák
Květák napaříme a posypeme ho na talíři okvětními lístky měsíčku.
Video v kurzuZelenina Napařený pórek
Blanšírovaný kadeřávek
Kadeřávek oblanšírujeme dole ve vodě, zároveň, když napařujeme. To je ale trik! :)
Video v kurzuZelenina Blanšírovaný salát
Kvašené okurky
Kvašené okurky najdete na našem videoblogu.
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host