Rychlovka ze zbytků, co jsme měli v kuchyni a s využitím sil divokých bylin.
SUROVINY
Jáhlové řezy: zbylé jáhly ztuhlé, pokrájené na libovolné tvary
Hrachová kaše: cca 1-2 šálky krémového uvařeného zeleného hrachu, mořská sůl, (řasa kombu), pastinák, mrkev, mořská sůl
Restovaná cibulka: cca 4-5 cibulí, cca 2 lžíce oleje, mořská sůl dle chuti
Napařené nebo blanšírované zelí: 4 řezy jarního zelí, voda, mořská sůl
Kvašená řekdvička: ředkvičky, voda, mořská sůl
Divoký salát: listy salátu zeleného, listy salátu rudého, listy pampelišky, květy sedmikrásky, listy kadeřávku a kedlubny a staré odrůdy zelí, lžička hořčice
RECEPT
Jáhlové řezy
Zbylé jáhly necháme stuhnout v hrnci a pak je krájíme na libovolné tvary. Můžeme je lehce napařit anebo ohřát v troubě, aby byly teplé, ale pokud je horko, není to potřeba.
Hrachová kaše
- Zeleninu nakrájenou jako když ořezáváme tužku naskládáme do hrnce jako na nishime a osolíme.
- Povaříme, přidáme hrách, prohřejeme a případně dochutíme umeoctem.
Video v kurzuLuštěniny Vařená v běžném hrnci Video v kurzuLuštěniny Hrách
Restovaná cibulka
- Cibule nasekáme na drobno a orestujeme na oleji se solí do měkka, skleněna.
Video v kurzuZeleninaTechnika krájení cibule na kostky Video v kurzuZeleninaTechnika restování (teorie)
Napařené nebo blanšírované zelí
Zelí napaříme či oblanšírujeme.
Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na měsičky Video v kurzuZelenina Napařený pórek Video v kurzuZelenina Blanšírovaný salát
Kvašená řekdvička
My jsme jídlo podávali s kvašenými ředkvičkami, vy můžete vzít i jinou kvašenou zeleninu, kterou budete mít po ruce.
Video v kurzuZelenina Kvašení v nálevu
Divoký salát
Všechny možné listy natrháme či posekáme a smícháme s malinkým množstvím kvalitní hořčice.
Zn. nemusí být ani tak chuťově dobrý, hlavně když je pořádně divoký.
Video v kurzuZelenina Divoká zelenina Video v kurzuZeleninaTrhání
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host