Po vydatné luštěninové polévce přichází na řadu hlavní chod, ve kterém luštěnina už není, přesto ale sytí a uspokojuje chutě na kdeco.
SUROVINY
Špaldové kernotto s amarantem: 1,5 šálku špaldového kernotta, 0,5 šálku amarantu, cca 3 šálky vody, 3 špetky soli.
Pečená dýně: kus dýně (cca 1/2 menší), mořská sůl, slunečnicový olej vhodný i na pečení.
Arašídová omáčka: pár lžic arašídového másla (my měli čerstvě vyrobené na mlýnku na mák), trocha rýžového nebo ječného misa, špetka chilli, malinko jablečného octa.
Syrová mrkvička: na zahradě máme spoustu lahodné mrkve, která nemá ve své chuti obdoby, na talíř jsme ji přidali jen tak, skvěle nás osvěžila!
Listy lichořeřišnice: další poklad na zahradě - pikantní chuť listů a někdy se urodí i překrásný barevný kvítek!
Celoředkvičkový salát: cca 4 celý ředkvičky i s listy, trocha umeocta
Blanšírovaný kadeřávek: cca 8 listů kadeřávku
Kysané zelí: zimní zelí, cibule, kmín, jalovec, sůl (1%)
RECEPT
Špaldové kernotto s amarantem
- Kernotto a amarant nejlépe předem namočíme a poté vaříme v tlakovém hrnci cca 45 minut, v normálním cca 1-1,5 hodiny (v tomto případě dáme nejméně 4 šálky vody). Můžeme také použít techniku hrnec v hrnci.
Video v kurzuObilovinyTechnika máčení a následné vaření Video v kurzuObilovinyTechnika hrnec v hrnci (s tlakem) Video v kurzuObilovinyHrnec v hrnci (bez tlaku)
Pečená dýně
Dýni promneme se solí a olejem a pečeme do měkka na cca 165 stupňů.
Video v kurzuZeleninaPečená zelenina
Arašídová omáčka
Všechny ingredience na omáčku smícháme a doředíme libovolně vodou z blanšírování kadeřávku, abychom dosáhli konzistence, jakou chceme.
Video v kurzuZelenina Blanšírovaný salát
Syrová mrkvička
Stačí pokrájet a servírovat.
Video v kurzuZelenina Syrová zelenina
Listy lichořeřišnice
Listy pouze opláchneme a servírujeme.
Video v kurzuZelenina Syrová zelenina
Celoředkvičkový salát
Ředkvičky celé nasekáme i s listy a marinujeme v troše umeocta pár minut nebo zkrátka do té doby, než je sníme.
Video v kurzuZeleninaMarinování - Okurkový salát s ředkvičkou
Blanšírovaný kadeřávek
Kadeřávek oblanšírujeme.
Video v kurzuZelenina Blanšírovaný salát
Kysané zelí
Podáváme s kysaným zelím anebo s jinou kvašenou zeleninou.
Video v kurzuZelenina Kvašení v nálevu Video v kurzuZelenina Kvašení ve vlastní šťávě
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host