Tak tohle mě vždy zahřeje: jednozrnka se lněným olejem a k tomu kinpira. A dospělím patří ještě křen do salátu!
SUROVINY
Ingredience uvádím cca pro 4 osoby.
Jednozrnka se lněným olejem: 2 šálky jednozrnky, 1-2 lžíce lněného oleje, 4 špetky soli, 3 šálky vody
Kinpira z červené řepy: cca 2 červené řepy, mořská sůl dle potřeby (a případně trocha oleje)
Mrkvový salát: cca 2 mrkve, 1 jablko, KŘEN dle chuti - pozor, jen pro dospělé, děti to moc pálí :)
Blanšírovaná kedlubna i s listy: kedlubna i s listy, špetka soli, voda
RECEPT
Jednozrnka se lněným olejem
Jednozrnku uvaříme technikou hrnec v hrnci a přidáme do ní lžíci, nebo dvě, lněného oleje.
Video v kurzuObilovinyTechnika hrnec v hrnci (s tlakem)
Kinpira z červené řepy
Červenou řepu nakrájíme na sirky a následně z ní připravíme kinpiru. V jednozrnce už olej máme, takže můžete zkusit techniku kinpira na vodě. Případně kinpiru na oleji najdete ji i na našem videoblogu.
Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na sirky Video v kurzuZeleninaTechnika kinpira (teorie)
Mrkvový salát
Mrkev, křen a jablko nastrouháme a pořádně promícháme s troškou soli. Nakonec jsem tento salát ozdobila čerstvou lichořeřišnicí ze zahrádky.
Blanšírovaná kedlubna i s listy
Jaro se blíží takže jsem kedlubnu blanšírovala jen 30 vteřin.
Video v kurzuSushi párty Blanšírovaná zelenina Video v kurzuZelenina Blanšírovaný salát
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host