Můj vysněný recept - tempeh "po česku", ochucený jen solí a kmínem - žádná sójovka!
SUROVINY
Pro 4 osoby.
Jáhly s ovesnými vločkami: 1,5 šálku jáhle, 0,5 šálku ovesných vloček, 3-4 šálky vody, 2 špetky soli
Tempehová česká omáčka: 1 balíček tempehu (200 g), fritovací olej lisovaný za studena, mořská sůl dle potřeby, cca 2 cibule, cca 2 mrkve, trocha (nejlépe čerstvě) mletého kmínu, cca 2 lžička arrowrootu, voda dle potřeby
Bobův salát: pár listů čínského zelí, 1 jarní cibulka, lžíce shoyu, lžíce rýžového octa
Vodní kvašená zelenina: cibule, mrkev, řapíkatý celer, fialová mrkev
RECEPT
Jáhly s ovesnými vločkami
Jáhly společně s ovesnými vločkami uvaříme technikou vaření do studené vody anebo, pokud chceme menší poměr vody, technikou hrnec v hrnci.
Video v kurzuObiloviny Poměr vody Video v kurzuObilovinyTechnika vaření do studené vody Video v kurzuObilovinyTechnika hrnec v hrnci (s tlakem)
Tempeh na kmíně
Uděláme si standartní tempehovou omáčku:
1. tempeh ofritujeme v oleji
2. orestujeme s cibulí, mrkv, kmínem a solí
3. na závěr doředíme vodou a zahustíme arrowrootem.
Video v kurzuLuštěniny Tempeh na kmíně Video v kurzuLuštěniny Tempeh
Bobův salát
Čínské zelí pokrájíme, cibulku nasekáme, smícháme a promačkáme se shoyu a rýžovým octem a zatížíme jako standartní lisovaný salát.
Video v kurzuZeleninaTechnika lisování (teorie) Video v kurzuZelenina Lisovaný salát se solí Video v kurzuZelenina Lisovaný salát s pickles
Vodní kvašená zelenina
K jídlu můžeme podávat jakoukoli kvašenou zeleninu, my jsme měli zeleninu kvašenou v nálevu.
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host