Kopřivy neodmyslitelně patří k jarnímu vaření - nejlepší je sbírat ty úplně malé!

SUROVINY
Cca hrst kopřiv, kousíček dýně hokkaidó nebo 1 mrkev, cca 1 litr vývaru ze zeleniny anebo my jsme použili pstruží vývar, 1 malá cibule, cca 1 moka lžička soli

RECEPT
- Vývar přivedeme k varu.
- Ještě ani nemusí úplně vřít a přidáme do něj kousky cibule - např. napříč krájené měsíčky anebo jiný nám milý tvar a sůl.
- Po cca 5 minutách přidáme nastrouhanou dýni anebo mrkev, povaříme cca 1-2 minuty, přidáme omyté a nasekané kopřivy a vaříme ještě další 2 minuty.
- Podáváme.
Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na půlkolečka
Polévky > Kopřivová
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host