Krémové květákové pohlazení - skoro jako dezert :)

SUROVINY
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 cibule cibule
- asi 1 menší květák či polovinu velkého
- 1 litr vody nebo zeleninového vývaru
- sůl dle potřeby
- čerstvý nebo sušený rozmarýn
- umeocet dle chuti
- cibulka či petrželka na posypání

RECEPT
- Na oleji orestujeme cibuli se solí, po chvilce i květák.
- Minutu společně restujeme, poté přelijeme vřelou vodou či vývarem.
- Přidáme rozmarýn rozdrobený nebo nasekaný na jemno a vaříme do změknutí květáku.
- Rozmixujeme či propasírujeme do hladka, ale pokud chceme, část květáku necháme vcelku, aby bylo co kousat.
- Dochutíme umeoctem.
- Servírujeme sypané zelenou cibulkou či petrželkou.
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host