Pěkná snídaňová variace ...
SUROVINY
Suroviny uvádíme zhruba pro 4-6 osob.
1 šálek = 200 ml
Kroupy s bílou rýží: 1 šálek velkých ječných krup, 1 šálek bílé mléčné rýže, voda, mořská sůl
Soté: cca 1-2 mrkve, 2-3 listy kapusty, trocha naklíčeného munga, cca 1 lžička kvalitní oleje lisovaného za studena - sezamového nebo slunečnicového, mirin a umeocet na dochucení dle potřeby
Salátová lodička: list salátu, libovolný druh
Kdo to pluje v lodičce?: kvašená zelenina dle výběru, my měli kysané zelí
RECEPT
Kroupy s bílou rýží
Uvaříme spolu kroupy s bílou mléčnou rýží v normálním hrnci. Lepší je předem to namočit. Vzniká lahodná obilovina velmi sytící a vyživující hlavně pro ty, kteří potřebují nabrat váhu, protože konzumují moc vlákniny.
Video v kurzuObiloviny Kombinování obilovin Video v kurzuObiloviny Poměr vody Video v kurzuObilovinyTechnika máčení a následné vaření Video v kurzuObilovinyTechnika hrnec v hrnci (s tlakem)
Soté
- Uděláme soté na oleji z mrkve na tlusté sirky, kapusty na nudličky a mungo klíčků.
- Nakonec dochutíme umeoctem a mirinem.
Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na široké sirky Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na pruhy Video v kurzuZelenina Soté na oleji
Salátová lodička
Libovolný druh salátu umyjeme list po listu. Na každý talíř naservírujeme jeden list, jednu lodičku. Do něj pak nastoupí pasažér - kvašená zelenina.
Video v kurzuZelenina Syrová zelenina
Kdo to pluje v lodičce?
Libovolná kvašená zelenina.
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host