Jarní snídaňová variace, odlehčená, barevná a veselá.

SUROVINY
Kukuřičná kaše - polenta: 2 šálky hrubé kukuřičné krupice, 6 šálků vody, 2 špetky mořské soli
Poleva na kaši: sójový jogurt Sojade
Blanšírování: slunečnicová semínka, kedlubna, voda, mořská sůl
Zelenina kvašená v nálevu: brokolice, cibule, mrkev, křen, mořská sůl, řapíkatý celer

RECEPT
Kukuřičná kaše - polenta
Krupici přes noc namočíme ve vodě a ráno vaříme cca 1 hodinu.
Video v kurzuObilovinyTechnika máčení a následné vaření
Poleva na kaši
Sójovým jogurtem Sojade jen tak pokropíme kaši (případně můžeme trošku rozředit vodou).
Blanšírování
Kedlubnu oblanšírujeme do požadované křupavosti/měkkosti.
Slunečnicová semínka propláchneme na sítku a blanšírujeme cca 5 minut.
Video v kurzuSushi párty Blanšírovaná zelenina
Video v kurzuZelenina Blanšírovaný salát
Zelenina kvašená v nálevu
Ke snídani podáváme kvašenou zeleninu dle výběru.
Video v kurzuZelenina Kvašení v nálevu
Video v kurzuZelenina Kvašení ve vlastní šťávě
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host