Vynikající snídaně, ze které jsme měli všichni radost!
SUROVINY
Kukuřičná kaše: 1,5-2 šálky hrubé kukuřičné krupice, poměr vody asi 1:3, cca 1 hrst dýňových semínek, 2-3 mrkve, mořská sůl, asi 1 lžíce lněného oleje,
Kvašená červená řepa: červená řepa, cibule, mořská sůl, (fenykl)
Zelená posypka: pórek/cibulka/či jiná dle chuti
RECEPT
Kukuřičná kaše
- Hrubou krupici namočíme přes noc spolu s propláchnutými dýňovými semínky a druhý den ráno vaříme za občasného míchání asi hodinu se dvěma špetkami soli.
- Deset minut před dovařením podusíme v malém množství vody mrkev nakrájenou na nepravidelné větší tvary spolu s dalšími cca 2-3 špetkami soli do měkka.
- Mrkev dáme do kaše, přidáme lněný olej a podáváme.
Pokud bychom zapomněli krupici namočit večer se semínky, stačí je propláchnuté uvařit spolu s mrkví.
Video v kurzuObilovinyTechnika máčení a následné vaření Video v kurzuObilovinyTechnika vaření s ořechy
Kvašená červená řepa
Ke snídani jsme podávali kvašenou červenou řepu, ale servírovat můžete i s jinou libovolnou kvašenou zeleninou.
Video v kurzuZeleninaTechnika kvašení (teorie) Video v kurzuZelenina Kvašení v nálevu Video v kurzuZelenina Kvašení ve vlastní šťávě
Zelená posypka
Vybranou zelenou nať nasekáme a sypeme s ní kaši.
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host