Smrt, smrt ukrutná, kyselica nechutná... ale ne! Tahle kyselica byla výborná!
SUROVINY
Cca 2 hrsti kysaného zelí, 2-3 cibule, slunečnicový nebo jiný olej - kvalitní, lisovaný za studena, mořská sůl, kousek seitanu natural, mořská sůl dle potřeby, trocha uvařeného obilí (na zahuštění), hřibový prach, kedlubna, (trocha sójového jogurtu Sojade anebo nějaké obilné či mandlové smetany), koření dle výběru - trocha sladké papriky, libeček, petrželka, bobkový list, ...
RECEPT
- Na oleji orestujeme kostičky cibule, osolíme, přidáme seitan a restujeme cca 5 minut společně, nakonec zaprášíme trochou papriky a přidáme hřibový prach.
- Podlijeme vodou nebo zeleninovým vývarem a přidáme kostky kedlubny a bobkový list.
- Když je kedlubna měkká, propasírujeme do polévky uvařené obilí na zahuštění, přidáme kysané zelí, doředíme případně vodou dle potřeby, chvilku provaříme a pak již podáváme anebo ještě zjemníme trochou Sojade či rostlinné smetany.
Video v kurzuZeleninaTechnika restování (teorie) Video v kurzuZelenina Kvašení ve vlastní šťávě Video v kurzuKvašená zelenina Tradiční kysané zelí Video v kurzuZelenina Zeleninový vývar
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host