Pórek v miso polévce příjemně zesládne a vytvoří polévku, která nám zvedne hlavu.

SUROVINY
Pro 4 osoby.
cca 800 ml-1 litr vody dle potřeby, cca 4 lžičky misa, 2-4 houbičky shiitaké - pokud chceme použít, cca lžíce instantní wakame (malé lístečky, které se rychleji vaří, případně můžeme použít normální wakame), celý malý pórek nebo kus většího

RECEPT
- Wakame, a pokud chceme použít, pak i shiitaké, můžeme namočit klidně přes noc anebo třeba na hodinu či 30 minut, aby lépe změkly.
- Pokud jsme si namočili, shiitaké před vařením můžeme nakrájet na plátky.
- Vodu společně s wakame i shiitaké přivedeme k varu.
- Vaříme několik minut, poté přidáme pórek na oválky a vaříme dle potřeby.
- Dochutíme misem, případně trochou citronové šťávy pro svěží polévku nebo zázvorem pro zahřívající variantu.
Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na oválky
Video v kurzuPolévkyMiso polévky
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host