Vynikající a zároveň svižné hlavní jídlo k obědu či k večeři? Tady je!
SUROVINY
Celozrnná rýže: 2 šálky celozrnné rýže, 3,5 šálku vody, 2 špetky soli
Daikonové nishime se shiitaké: kousek ředkve daikon, kousek řasy kombu, 2-4 houbičky shiitaké (předem namočené), cca 1-2 lžíce shiro misa (bílé miso), špetička soli, (tahini), (citronová kůra)
Natto kondiment: 1 krabička natta, trocha shoyu, trocha kvalitní hořčice, jarní cibulka či pažitka, (nastříhaná nori řasa)
"Pidiďousci": to je Lady název pro dřínové plody naložené v olivovém oleji s česnekem - ála české olivy
Lichořeřišnice: ze zahrádky :)
Ředkvičkový salátek: cca 8 ředkviček, troška jablečného koncentrátu, troška umeocta
RECEPT
Celozrnná rýže
Celozrnnou rýži nejlépe předem na několik hodin namočíme a poté vaříme např. technikou v tlaku.
Video v kurzuObilovinyTechnika máčení a následné vaření Video v kurzuObilovinyTechnika hrnec v hrnci (s tlakem)
Daikonové nishime se shiitaké
- Na dno hrnce dáme nejen kombu, jak jsme zvyklí ze standartního nishime, ale také na plátky nebo kousky nakrájenou houbu shiitaké.
- Navrstvíme na nepravidelné větší kusy nakrájený daikon.
- Přidáme špetičku soli a trochu vody, můžeme táké přidat kůru z BIO citronu.
- Dusíme cca 10 minut, poté dochutíme shiro misem, případně i trochou celozrnného tahini, nejlépe domácího.
Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na nepravidelné tvary Video v kurzuZelenina Klasické nishime
Natto kondiment
Natto nejprve našleháme se shoyu a hořčicí, poté vmícháme cibulku, případně i proužky nori.
Kondimenty > Natto kondiment
"Pidiďousci"
Lichořeřišnice
Ředkvičkový salátek
Ředkvičky nastrouháme najemno a přidáme koncentrát a umeocet a promícháme.
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host