Nudle se sladko kyselou omáčkou - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Nudle se sladko kyselou omáčkou

Nudle se sladko kyselou omáčkou
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Výtečné pro návštěvu i celou rodinu

Hrachový lusk

SUROVINY

  • 3 mrkve
  • 2 střední cibule
  • ½ kedlubny
  • 1 červená paprika (zelenina)
  • 4 středně velké houby shiitaké, čerstvé anebo sušené předem namočené na ½ hodiny – hodinu
  • cca 50 g sterilované kukuřice anebo případně čerstvé, pokud je v sezóně
  • kousek zázvoru
  • 3 lžíce sezamového oleje
  • olej na fritování
  • cca 250 g bílého tofu
  • 3 lžíce arrowrootu nebo kuzu
  • 8 lžic shoyu
  • 3 lžíce rýžového nebo kukuřičného, případně ječného sladu
  • 3 lžíce rýžového octa (nebo případně jablečného)
  • trocha pórku nebo zelené cibulky na posypání
  • 400-500 g těstovin.

Pro 4-5 osob potřebujeme cca 400-500 g těstovin.

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
Hrnec

RECEPT

  1. 1,5 litru vody přivedeme k varu společně s kombu a shiitaké, necháme vařit 30 minut.
  2. Rozehřejeme si olej na fritování a ofritujeme kostky bílého tofu (předem osušíme v utěrce).
  3. Tofu z oleje vyndáme, když má lehce zlatou barvu. Dáme ho do misky a pokapeme shoyu. (Aby se chuť dostala ještě více do středu tofu, krátce ho v shoyu povaříme v malém hrnci.)
  4. Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky, mrkev na tlusté sirky, kedlubnu na sirky, papriku na čtverečky. Zázvor nasekáme na úplně tenoučké nudličky.
  5. V pánvi wok rozehřejeme olej, přidáme kousky zázvoru a restujeme asi 1 minutu. Poté přidáme cibuli, restujeme do sklovata a poté přidáme mrkev, kedlubnu, kukuřičná zrnka a papriku a také sůl dle chuti a restujeme další 3 minuty na velkém plameni.
  6. Zeleninu podlijeme vodou, ve které se vařila půl hodiny řasy kombu a houby shiitaké.
  7. Kombu a shiitaké nakrájíme na tenké nudličky a přidáme do omáčky také.
  8. Omáčku vaříme na mírnějším plameni pod pokličkou 10 minut.
  9. Mezitím si nastrouháme zázvor a vymačkáme jeho šťávu do mističky.
  10. Nakonec přidáme kostky tofu s shoyu, zahustíme arrowrootem či kuzu a ochutíme shoyu, mirinem, rýžovým octem a zázvorovou šťávou. V množství ochucovadel se můžete držet receptu nebo dochutit dle svého.
  11. Servírujeme s nudlemi, navrch s posypkou z pórku či zelené cibulky a pokud chceme, můžeme přidat i tenké proužky řasy nori, kterou si nastříháme nůžkami.

Video v kurzuObilovinyO těstovinách Video v kurzuObilovinyZákladní příprava těstovin Video v kurzuSushi párty Fritované tofu Video v kurzuZelenina Soté na oleji

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru