Je únor a napadlo asi 20 cm nového sněhu. Chceme se zahřát!

SUROVINY
Kaše
- 400 g ovsu bezpluchého
- 800 ml pramenité vody
- 2 špetky mořské soli
Řepa
- 2 střední červené řepy
- 2 cibule
- Hrst nastrouhaného křenu
- 2 lžíce sezamového oleje
- 2 špetky mořské soli
Video v kurzuObiloviny Vločky
Video v kurzuZelenina Červená řepa
Video v kurzuObiloviny Oves

RECEPT
Kaši připravíme metodou vaření do studené vody. Z červené řepy a mrkve připravíme kimpiru na oleji a poté vmícháme nastrouhaný křen.
Video v kurzuZelenina Loupání cibule
Video v kurzuObilovinyPříprava kaší z vloček
Video v kurzuObilovinyPříprava kaší z vloček
Video v kurzuZeleninaKimpira na vodě
ÚČINKY NA ZDRAVÍ
Toto je ukázková zahřívající snídaně. Oves obsahuje hodně oleje, který přirozeně zahřívá a obiloviny obecně jsou zahřívající. Řepa je velmi uvolňující zelenina a pokud z ní připravíme kimpiru, zabuduje se do ní spoustu tepla. Řepa také obsahuje více cukrů, které zrychlují metabolismus a také přirozeně zahřívají. Křen je zde proto, aby pomohl zabudované teplo uvolnit napovrch a zahřátí tak bylo co nejrychlejší.
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host