Talíř pro zahřátí na podzim: silnou, více stahující pohanku doplníme jemnějším, více uvolňujícím tofu.

SUROVINY
Pro 4 osoby.
Pohanka: 2 šálky pohanky, 3-4 šálky vody, 2 špetky soli
Zeleninové soté: 1-2 mrkve, 1-2 stroužky česneku, kousek brokolice, cca 6 listů čínského zelí, kvalitní za studena lisovaný olej - sezamový, mořská sůl
Marinované tofu: bílé tofu, shoyu, citronová šťáva nebo rýžový ocet
Kvašená zelenina: červené zelí, cibule, fenykl, kmín

RECEPT
Pohanka
Pohanku uvaříme. Pro velmi zahřívající pokrm ji můžeme předem na sucho opražit, ale pak je pohanka opravdu velmi stahující, v této podobě není vhodná pro všechny. Jestli jste spíš typ člověka, který bývá moc stažený, nebo i se sklony i agresi, uvařte si pohanku raději s větším množstvím vody. Naopak člověka, který létá až moc v oblacích dokáže pohanka příjemně uzemnit, pokud je lehce opražená, pak ještě více.
Video v kurzuObiloviny Pohanka
Video v kurzuObiloviny Poměr vody
Video v kurzuObilovinyTechnika vaření do studené vody
Video v kurzuObilovinyTechnika vaření do horké vody
Video v kurzuObilovinyTechnika pražení a následné vaření
Zeleninové soté
Uděláme soté na oleji z uvedené zeleniny - v pořadí do té, která se musí připravovat nejdéle až po tu, které stačí jen chvilka. Nasekaný česnek dáváme hned ze začátku.
Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na půloválky
Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na sirky
Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na široké sirky
Video v kurzuZeleninaTechnika krájení růžiček
Video v kurzuZeleninaDekorativní technika: Kytičky
Video v kurzuZelenina Soté na oleji
Marinované tofu
Bílé tofu nakrájíme na libovolné kousky a uvaříme ho v shoyu, citronové šťávě nebo rýžovém octu a vodě do odpaření tekutiny.


Kvašená zelenina
Jangovou pohanku můžeme vyvážit jak bílím tofu, tak kysaným červeným zalím, které je více uvolňující než klasické bílé zelí.
Video v kurzuZelenina Kvašení ve vlastní šťávě
Video v kurzuKvašená zeleninaKvašené červené zelí

ÚPRAVY A VARIACE
Pokud býváte více stažení,
dejte si do pohanky trochu bílé rýže. Kulatozrnné mléčné anebo třeba i jasmínové či basmati.
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host