Nácvik na štědrovečerní menu... pravá kapří polévka! Dodá odvahu, sílu, vitalitu.

SUROVINY
1 litr vody, 2 mrkve, kousek celeru, 2 petržele, 2 cibule, 3 kuličky nového koření, 1 bobkový list, troška würzlu, mořská sůl dle potřeby, hlava a kosti z kapra (s trochou zbylého masa, které získáme tak, že se snažíme vykostit za syrova kapří filety), amarant nebo jikry, trocha slunečnicového oleje, něco zeleného na posypání.

RECEPT
- Uděláme si vývar z rybí hlavy a kostí s bobkovým listem a novým kořením, případně můžeme přidat i odkrojky zeleniny.
- Orestujeme nudličky celeru, petržele, mrkve a cibule spolu se solí a trochou würzlu. Podlijeme trochou vody a dusíme do měkka.
- Pokud budeme dávat do polévky jikry, dáme je vařit k zelenině. Pokud chceme místo jiker použít amarant, pak ho dáme vařit samostatně do jiného hrnce.
- Zcedíme rybí vývar a případně obereme maso, pokud ho chceme dát do polévky.
- Vývar nalijeme do zeleniny, přidáme obrané maso a amarant, pokud jsme ho použili. Necháme společně prolnout 1 minutu a podáváme se zelenou posypkou.
Video v kurzuZeleninaTechnika restování (teorie)
Video v kurzuZelenina Zeleninový vývar
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host