Další z řady klasických snídaní - obilí, zelenina, kvašená zelenina - ale se "sváteční" obilovinou - červenou rýží.
SUROVINY
Uvedené množství stačí na cca 4-6 osob. Zaléží, jaký máte hlad!
Červená rýže: 1,5 šálku červené celozrnné rýže, 0,5 šálku bílé kulatozrnné (mléčné) rýže, mořská sůl, voda
Napařené zelí: bílé zimní zelí (na jaře jarní zelí), mořská sůl
Sezamová sůl: neloupaný hnědý sezam, mořská sůl
Kvašené ředkvičky: ředkvičky, mořská sůl, voda
RECEPT
Červená rýže
Obě rýže společně uvaříme a podáváme. Zvolit můžeme jakoukoli techniku přípravy, nejlepší je předem obilí namočit. Poměr vody je také individuální.
Video v kurzuObiloviny Kombinování obilovin Video v kurzuObiloviny Poměr vody Video v kurzuObilovinyTechnika máčení a následné vaření Video v kurzuObilovinyTechnika hrnec v hrnci (s tlakem)
Napařené zelí
- Zelí si jednoduše napaříme, případně oblanšírujeme.
Video v kurzuZeleninaTechnika napařování (teorie) Video v kurzuZelenina Napařený pórek Video v kurzuZeleninaTechnika blanšírování (teorie) Video v kurzuZelenina Blanšírovaný salát
Sezamová sůl
Jednoduchý kondiment, kterým můžeme jídlo dochutit. Na snídani je potřeba mít sezamovou sůl opravdu jen jemně slanou, případně můžeme nadrtit jen samotná opražená semínka.
Video v kurzuKondimentyPříprava semínkových solí
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host