Rybí vývar používáme jako lék na dodání vitality.

SUROVINY
Rybí kosti a hlava na vývar (v případě kapra např. i jikry), 2 mrkve, kousek celeru, 2 petržele, zeleninový vývar, mořská sůl, trocha sezamového či slunečnicového oleje, petrželka kudrnka, bobkový list, nové koření.

RECEPT
- Připravíme si rybí vývar - např z hlavy a jiker z kapra nebo z hlavy a páteře pstruha, atd. spolu s bobkovým listem a pár kuličkami nového koření.
- Vývar zcedíme.
- Rybí vývar smícháme zhruba půl na půl s vývarem ze zeleniny (příp. vodou) a přivedeme k varu. Když vře, osolíme a dáme do něj kostičky mrkve, petržele a celeru.
- Na troše oleje orestujeme nastrouhanou mrkev, celer a petržel a osolíme.
- Orestovanou zeleninu sesypeme do polévky, ještě společně povaříme, pak odstavíme a dochutíme nasekanou petrželkou.
Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na kostky
Video v kurzuZeleninaTechnika restování (teorie)
Video v kurzuZelenina Zeleninový vývar
Polévky > Rybí vývar
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host